Van olyan főiskola vagy egyetem magyarországon, ahol nincs vagy nem olyan fontos a matematika?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert amióta az eszemet tudom ngyon rossz vagyok matematikából, de viszont felmentést nem szeretnék kérni, mert akkor nem tanulhatok tovább! A többi tantárgyból jó vagyok csak matekból nem. Tovább szeretnék mindenképpen tanulni, de a matekkal elég nehéz lesz :(
2010. júl. 22. 08:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Zeneművészeti, Színművészeti, Táncművészeti (bár a zenében még előfordulhat matek...). Egészébe véve ezek az egyetemek, de amúgy sok szaknál nem fontos.
2010. júl. 22. 08:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy van. Pl. jogi egyetem, humán tanári karok... Ilyeneken egyáltalán nem is tanítanak matematikát.
2010. júl. 22. 08:16
 3/11 anonim válasza:
az egész bölcsészkar például:D
2010. júl. 22. 09:12
 4/11 anonim ***** válasza:
09:12: a bölcsészkaron van matek, pl. matematikai statisztika szociológián.
2010. júl. 22. 09:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) a jogi pálya megfelelne nekem :)
2010. júl. 22. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:
jogon is van pl közgazdaságtan, nemzetközi gazdaságtan
2010. júl. 22. 09:48
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Az semmi... A nagyrésze elmélet, néhány példát meg kell oldani, de csak összeadás meg szorzás van benne. Én is tudtam úgy ötös lenni belőle, hogy érettségin kettesem lett matekból.
2010. júl. 22. 09:51
 8/11 anonim ***** válasza:

"A nagyrésze elmélet, néhány példát meg kell oldani, de csak összeadás meg szorzás van benne."

- A matematika attól még matematika, még ha semmi is, és a kérdező számára ez volt a fontos.

2010. júl. 22. 10:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát ez nézőpont kérdése, szerintem az nem matematika, hogy meg kell tanulni 5 képletet összesen, aztán ez alapján bepötyögni a számológépbe pár összeadást... Én azért szívtam azelőtt a matekkal, mert tudni kellett (volna) az egész elmúlt 4 évi anyagot, minden egymásra épült. Ami meg soha nem érdekelt.

A közgáz kollokviumban jórészt kifejtős elméleti kérdések voltak, ha jól emlékszem kb. 2 feladat volt, ahol valamit ki kellett számolni, szóval még csak hangsúlyos se volt a számolási rész.

2010. júl. 22. 10:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Minél tovább mész el a matematikában, annál kevesebb a konkrét szám, és annál több a betű. Akár a teljes görög ábécével is megismerkedhetsz.

A gazdaságtan, statisztika nagy része elmélet, és csak néha kell kiszámolni valamit. Én már találkoztam matematikushallgatóval, akinek nehézséget okozott a törtekkel való számolás.

2010. júl. 22. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!