Van olyan főiskola vagy egyetem magyarországon, ahol nincs vagy nem olyan fontos a matematika?
"A nagyrésze elmélet, néhány példát meg kell oldani, de csak összeadás meg szorzás van benne."
- A matematika attól még matematika, még ha semmi is, és a kérdező számára ez volt a fontos.
Hát ez nézőpont kérdése, szerintem az nem matematika, hogy meg kell tanulni 5 képletet összesen, aztán ez alapján bepötyögni a számológépbe pár összeadást... Én azért szívtam azelőtt a matekkal, mert tudni kellett (volna) az egész elmúlt 4 évi anyagot, minden egymásra épült. Ami meg soha nem érdekelt.
A közgáz kollokviumban jórészt kifejtős elméleti kérdések voltak, ha jól emlékszem kb. 2 feladat volt, ahol valamit ki kellett számolni, szóval még csak hangsúlyos se volt a számolási rész.
Minél tovább mész el a matematikában, annál kevesebb a konkrét szám, és annál több a betű. Akár a teljes görög ábécével is megismerkedhetsz.
A gazdaságtan, statisztika nagy része elmélet, és csak néha kell kiszámolni valamit. Én már találkoztam matematikushallgatóval, akinek nehézséget okozott a törtekkel való számolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!