Milyen az egyetemi élet?

Figyelt kérdés

Most vagyok végzős a gimiben es jovore ugye jön az egyetem.

Meselnetek rola? Mennyire hasonlítható ossze egy kozepisklaval? Tenyleg nem kell bejárni minden orara?

Illetve maga a környezet milyen?

Ha esetleg szamit BTK-ra szeretnek menni:)

A szakdolgozat megírása hogy működik? Vannak témák amik közül választani kell? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

Minden egyetemmel kapcsolatos infót szivesen fogadok!!:)

2020. jan. 19. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
97%

Nem hasonlítható össze. Nem kell fixen bent ülni 8-tól 2-ig pl. minden nap. Változó, ahogy sikerül felvenni az órákat. Van, hogy egész nap bent vagy, van, hogy reggel van egy óra, aztán délután még egy, van, hogy semmi. Szemináriumra kötelező bejárni, általában 3x lehet hiányozni. Előadás nem kötelező.

Szakdogára vannak témák, de saját ötletet is lehet venni, ha találsz hozzá konzulenst, aki foglalkozik vele.

2020. jan. 19. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is BTK-s vagyok. Hova szeretnél menni, mit szeretnél tanulni, ha megkérdezhetem? :)

Tényleg elég más, sokkal nagyobb a szabadság abból a szempontból, hogy nincsen minden a szádba rágva, ha valamit nem értesz, akkor magadnak kell utána járni, de általában vannak segítőkész idősebb hallgatók, akik csinálnak Facebook-csoportot, és válaszolnak kérdésekre, szólnak, ha van valami fontos tudnivaló.

Egy óra lehet előadás vagy gyakorlat. A gyakorlatokra ugyanúgy kötelező bejárni, mint középiskolában, van egy meghatározott óraszám, hogy mennyit lehet hiányozni, viszont előadásokra tényleg nem kötelező (ha mégis, mert a tanár úgy dönt, akkor arról félév elején szól), és némelyikre tényleg nem is érdemes.

Én Szegedre járok, szerintem tényleg jó hangulata van az iskolának. Nem éreztem soha, hogy nem illenék oda. Elég introvertált vagyok, mégis hamar összebarátkoztam csoporttársakkal, órák előtt jókat beszélgettünk,annak ellenére, hogy senkit nem ismertem.

A szakdolgozatról nem tudok sokat mondani, nekem még messze van. Annyit tudok, hogy a általában minden intézetnek van egy listája témákból, valahol muszáj abból választani, valahol a beleegyezéssel lehet másról is írni.

Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok :)

2020. jan. 19. 11:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nagyon hálás vagyok!:))

Utolsó, irok privátban ha nem baj

2020. jan. 19. 12:22
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

2. vagyok.

Nem, dehogyis, nyugodtan! :)

2020. jan. 19. 12:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más, mint a középiskola. Egyrészt mindenre magadnak kell odafigyelned, mindent magadnak kell elintézned, mindennek magadnak kell utánajárnod, rákérdezni stb., stb.... de ha alapvetően értelmes vagy, akkor ez nem okozhat gondot, főleg mivel szaktársaktól/tanároktól/felsőbbévesektől is nyugodtan lehet segítséget kérni. Nálunk kifejezetten rendesek és segítőkészek, nyugodtan lehet hozzájuk fordulni kb. bármivel. Mindennek van egy határideje pl. beiratkozás/bejelentkezés/tárgyfelvétel/leadás stb., ezekre oda kell figyelni, minden határidő, szabály, tárgyaknál is a határidők, követelmények stb. nagyon fontosak. Meghirdetik az órákat adott időpontokban, te felveszed őket (amit kell, amikor, ahány kreditnyit stb.), majd bejársz és teszed a dolgot. Össze-vissza is lehetnek óráid, pl. lehet, hogy minden nap be kell majd menned, de lehet lesz üres napod vagy pl. bent vagy reggeltől estig, vagy csak egy-két órád vagy napon esetlegesen több óra szünettel. Az is változó, hogy mire kell bejárni és mire nem, ezt általában az első órán tisztázni szokták és a tárgytematikában is feltüntetik pl. katalógusos-e az óra (szeminárium az szokott lenni, de előadás is lehet az, nekem pl. csak kettő előadásom volt, amire nem volt kötelező bejárni) vagy hány hiányzás a megengedett és mit várnak el a teljesítéshez. Nálunk a környezet picit fura... Úgy magában az egyetemet szeretem, az órákat, a tanulást, könyvtárazást, vizsgákat stb., stb., de az emberek annyira nem az én világom. Nálunk (én is BTK-s vagyok egyébként) annyira nem a barátságos, jófej, kedves stb., emberek gyűltek össze, sokan furák vagy nagyon elvontak vagy túl zárkózottak, de azért vannak olyanok is, akiket szeretek. A szakdolgozat még odébb van nekem is, de egyébként vannak témák, viszont lehet sajátot is választani, ha találsz hozzá konzulenst és szerinte is működik a dolog.
2020. jan. 19. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:
44%
inkább gyártósor
2020. jan. 19. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!