Orvosi vagy gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Idén végzek gimiben, emelt biológia és kémia érettségit fogok tenni. Gondolkozom mindkét szakon az orvosin azért, mert érdekel csak félek hogy gyakorlatba nem leszek jó vagy elrontom. A gyógyszerészet azért érdekel, mert jók az elhelyezkedési lehetőségek, nyugodtabb szakma csak a sok kémia amit nem biztos hogy érdekelne ilyen mélyen.

2020. jan. 16. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én se a kémia miatt mentem a gyógyszerészetire. O kémia tudással készültem fel 1 év alatt az érettségire. Elöször orvosira akartam menni, de végül a gytk-t tettem első helyre l. Az első két év nagyon nem tetszett a sok alapozó tárgy miatt, szinte kedvem se volt bejárni, majdnem otthagytam. Harmadik év is nagyon nehéz, de most már vannak gyógyszerészi tárgyaink is, ami nagyon tetszik, s motiváló:). A nyári gyakorlat is jó volt:). Bár meg kell említenem, hogy tényleg nagyon nehéz, nagyon kimerítő és nagyon sok szorgalom kell, de végül örülök, hogy az orvosi helyett emelett döntöttem.
2020. jan. 16. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:
*emellett
2020. jan. 16. 18:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy harmadéves gyógyszerészhallgató vagyok én is, mint az első válaszoló. Én ugyan egyenesen imádtam a kémiát, de másodévben már-már nekem is sok volt, hasznát se sokat láttam. Vagyis hát arra jó volt, hogy elmondhassa egy gyógyszerész, hogy majdnem annyi kémiát tanult, mint egy vegyész BSc-s. De most gyógykémen meg technológián az eddig megszerzett ismereteim 25%-át, ha használom.

Nagyon nehéz az egyetem, de teljesíthető. És szép, mert komplex az egész gyógyszerésztudomány. :) Van itt bőven matek, fizika, kémia, növénybiológia, humánbiológa, mikrobiológia és még sorolhatnám. Kell hozzá egy alapvető összefüggésekben való gondolkodásmód, de tudni kell magolni is, ha szükséges. Az egyetem első fele leginkább a gondolkodós részről szólt, most harmadévtől kell csak igazán sokat magolni (persze ezt is lehet értve, azért nem minden egy telefonkönyv).

Ha van konkrét kérdésed a gyógyszerészetiről, tedd fel nyugodtan, szívesen válaszolok rá. Meg persze az orvosiról is kérdezhetsz, oda ugyan nem jártam, de azért rálátásom van 1-2 dologra, nem egy barátom tanul ott.

Én a helyedben kezdetben megjelölném mindkettőt, aztán úgyis tudsz sorrendet módosítani még júliusig.

2020. jan. 17. 18:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Én orvostanhallgató vagyok. Az első két évről tudok írni,mert én is azon "kevesek" közé tartozom,akiket az anatómia szigorlat csúszásra ítélt,így a harmadévemet idén szeptembertől fogom igazán elkezdeni. Szóval itt is alapozásról szól az első két év. Anatómia a legfőbb tárgy,minimum másfél évig van,de lehet két évig is.(egyetemtől függ)Nem csak magolni kell,hanem megérteni. Rengetek és nagy anyag(még mindig nem hiszem el,hogy vége.) Másodév másik fő tárgya az élettan. A magyar orvosi egyetemek anatómia orientáltak,pedig az élettan sokkal fontosabb lenne. Itt ugye a testben lejátszódó fiziológiás folyamatokat tanulják meg a hallgatók. Ezeken kívül van még biokémia(szintén sokan csúsznak miatta Pécsen),biofizika,immunológia,sejtbiológia,genetika,közegézségtan(6szemeszteren át van),pszichológia.

Harmadévtől kezd érdekesebbé válni az egész. És általában korrektebbek is már a hallgatókkal. A gyakorlatokon nem tudsz mit elrontani. Ezeknek nincs olyan tétje. Se jegyet nem kapsz rá,se életek nincsenek rád bízva.

2020. jan. 18. 12:23
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem az első választ én írtam, csak nem emlékszem rá, annyira megegyezik a helyzetemmel. 0 kémia tudással 1 év alatt készültem fel, az első 2 év unalmas és annyira nem is volt nekem könnyű, de harmadévtől érdekesebb.
2020. jan. 19. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!