Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Marie Curie action phd össztön...

Marie Curie action phd össztöndìjak nehéz megszerezni?

Figyelt kérdés
Gyógyszerésznek tanulok és phd-z i, vagyis doktori képzésben szeretnék résztvenni. Van aki ezzel kutat?

2019. dec. 13. 22:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem kutatok ezzel, de kutatásmenedzsmenttel is foglalkozom, így van némi rálátásom.

Elég kompetitív az MSCA fellowship, nagyon jónak kell lenned, hogy megkaphasd. Ha már megvan a PhD-d, az előny! De nagyon-nagyon jó pályázatot kell írni! Keresd az NKFIH-ban JEney Nórát, ő a szakértője ennek.

2019. dec. 13. 23:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Minden évben szokott lenni ilyen információs nap: [link]

Figyelni kell az NKFIH oldalán is, érdemes elmenni, sok hasznos dolgot lehet ott megtudni.

2019. dec. 13. 23:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazaból még csak 4-éves vagyok, da már egy ideje foglalkoztat a doktori gondolata. Ismerek több embert aki megkapta. Jelenleg szakdolgozat előtt állok, a jegyeim nem rosszak, bár nem is elképzelhetően kiemelkedőek. És ez nagyon aggaszt? Mit tehetnék, hogy legyen esélyem egy ilyen ösztöndíjra? Mit kell tennem, hogy kitűnhessek a tömegből? Tudom, hogy egy Curie az európai tudományos életben egy eléggé nivós ösztöndíj, anyagi szempontból pedig az egyik legjobb.
2019. dec. 13. 23:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
négyéves vagy??? :-D
2019. dec. 14. 09:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Kiegészítés ahhoz, amit tegnap írtam: Itt találod meg a részletes pályázati feltételeket: [link]

Az angoltudásod hol van? Mert ehhez azért elég magasfokú angoltudás szükséges - lévén az egész pályázatot angolul kell megírni.

2019. dec. 14. 09:37
 6/12 anonim ***** válasza:

A legalapvetőbb feltétel:

"At the time of the proposal submission, eligible candidates hold a doctoral degree (PhD) or have carried out at least four years of full-time equivalent research experience."

Tehát vagy PhD kell hozzá, vagy legalább négy év teljes munkaidős kutatási tapasztalat.

Szerintem most a tanulmányaiddal foglalkozz, aztán majd ha már meglesz a PhD, akkor térjünk vissza erre.

2019. dec. 14. 09:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Vannak PhD-s MSCA-k is!
2019. dec. 14. 23:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Az angollal nincs gond, van 7.5 Ieltsem, illerve kiválóan beszélek olaszul és franciául mivel ott tamulok.
2019. dec. 14. 23:06
 9/12 A kérdező kommentje:
Negyedéves vagyok az egyetemen, szóval még van egy évem pluszban. Ötödév után szeretnék majd PhD-ra jelentkezni.
2019. dec. 15. 07:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Az előző válaszoló az IF, vagyin Individual Fellowshipről küldött adatokat. Ez valóban csak már PhD végzett kutatók számára elérhető opció. A végzett, tehát Graduate hallgatók számára az ITN, vagyis innovative Training Network a keresendő opció.
2019. dec. 15. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!