Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan válhatok miniszterelnökké?

Hogyan válhatok miniszterelnökké?

Figyelt kérdés

Nohát igen, fölcseperedtem, eljött a pályaválasztás ideje. Sokat gondolkodtam azon milyen irányban szeretném folytatni továbbtanulásomat. Ennek hatására számtalan szakiránynak utána jártam részletesen és már el nem tudom mondani hányszor elképzeltem az egész életemet különböző szakmában. Végül 2 év elteltével 11.-ben meghoztam a végső döntésem, mellyel az egész családom sikerült sokkolnom, igen, jól gondoljátok, politikus szeretnék lenni. Már kisgyerekkorom óta mély érdeklődést mutattam a politika iránt, állandóan YouTube-on videókat nézegettem parlamenti ülésekről annak ellenére is, hogy eleinte nem értettem belőlük egy szót se. Miután értelmi képességem növekedett azután már egyre mélyebben beleástam magam és egyre komolyabban kezdtem el követni.

Számtalanszor elkalandoznak a gondolataim és olyankor olyan kép van előttem, hogy én vagyok Magyarország miniszterelnöke és végre békét, szeretetet, meghittséget és gazdagságot hozok az országra. A minimálbér bruttó 400 ezer lesz, az átlagkereset pedig bruttó 600 ezer. Mindenki engem istenít majd😀

Na jó, igazából csak hazudtam....

Valójában azt képzeltem el, hogy kitömködöm én és a családom zsebeit pénzzel, építtetek még vagy 500 stadiont ahol Tászsikisztáni focistákat, valamint "épp csak leesett a fáról Afrikából" szintű focistákat fogunk játszatni. Visszafoglaljuk Erdélyt, Felvidéket, Délvidéket, Horvátországot és kerítéssel körbe kerítem az egész országot. Ha a nép dühös akkor pedig elutazok pár hét pihire Ibizára és megvárom míg lenyugszanak😀

De nyilván ez csak egy elképzelés volt, minden a jövő kérdése. Igazából beérném egy parlamenti képviselői pozícióval is, a miniszterelnökségért való harc egy általam létrehozott párt élén a karrierem csúcspontja lenne. Hát ha még meg is nyerném😀

Nem kamu a kérdésem, mielőtt valaki ezzel jönne, valóban ez az álmom. Nem mondom, hogy nem jöhet negatív komment, hiszen szólásszabadság van így bárki mondhat amit akar, de elsősorban a kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy miként válhatok a "legfőbbé"? Nyilván alakítok egy pártot az oké, de ehhez sok feltételnek kell teljesülnie gondolom.

2020. jan. 10. 01:04
 1/6 A kérdező kommentje:

Esküszöm nektek egyszer hatalomra kerülök akkor felvirágoztatom, diadalra vezetem és bölcsen kormányozom szorgalmas és oda adó népemet, a magyar nemzetet😀😀😀

Esküszöm tényleg

2020. jan. 10. 01:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
:D
2020. jan. 10. 01:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyílván ha jártas vagy a politikában, akkor ismered a választási rendszer működését, valamint hogyan lehet valakiből (és kiből) parlamenti képviselő? Ha erre az egyszerű kérdésre nem tudsz válaszolni, akkor nem hiszem, hogy elegendő alaptudással rendelkezel az általános államtudományok területén. Pedig ezeket egy végzős középiskolásnak/gimnazistának tudnia kellene.

Ha politikus szeretnél lenni (ami igazából bárki lehet, kortól, nemtől és végzettségtől függetlenül), akkor elsősorban a jogalkotást és a közigazgatás működését, mechanizmusát és a hatalmi viszonyok megoszlását kell ismerned. Utána vannak persze ráadás dolgok, amik már csak az egyén tehetségétől és rátermetségétől függenek mint pl. kommunikációs képesség, gazdasági/politikai történések átlátása, ismeretségszerzés, stratégiai szemlélet és kampánystratégia stb.

Ha az a kérdésed, hogy milyen egyetemet érdemes elvégezned a politikai pályára, akkor elsősorban a jogi vagy társdalomtudományi képzések az ideálisak.

Van egy úgynevezett "államtudományi" képzés osztatlan szakon a Nemzeti Közszolgáltai Egyetemen, ez kifejezetten magasszintű állami poziciókra készít elő. Habár nem hiszem hogy van ország, ahol a miniszterelnök egy kifejezetten "miniszterelnök" szakot végzett volna. Politikai pályafutáshoz elsősorban egy politikai párt tagjává kell vállnod.

Általában olyanokat választanak meg a szavazópolgárok az ország élére, aki már letett valamit az asztalra az életben vagy tehetsége és műveltsége az államigazgatás/politika területén szembetűnő a tömegek számára. Javaslom te is előbb ezen munkálkodj.

2020. jan. 10. 01:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Régen elvárás volt az egyetemi végzettség talán. Ismerek egy srácot, kb 14 éves kora óta csak a politikàról beszélt, most valami ehhez kapcsolódó szakon van Miskolcon és azt mondta saját pártot fog alapítani rögtön. 😂

Ma már nem nagyon elvárás egyébként semmi. Egy rakat "nagy" politikusról kiderült már, hogy még érettségije sincs, vagy csak egy szakmunkást végzett, esetleg 8 általánossal lopja az országot. Mi kell? Először is jó, ha már eleve pártközeli vagy, aktivistàskodsz az egyik pártnàl, aztán megismerteted a nevedet legalább a saját településeden, aztán a megyèddel, miután már egy pártnak dolgozol jelentkezhetsz közöskèpviselőnek(Talán Derecenbe épp mostanàban kerestek egyet), onnan már polgármesternek, kell jó kampány, hiteles duma, sok-sok pénzt, aztán már ha elértèl valamit akkor kiléphetsz és alapíthatsz saját pártot, ezzel már bekerülnèl a médiàba, hangoztatnod kell a véleményedet, az elveidet, meg kell győznöd az embereket, hogy melléd álljanak, növekedjen a pártod és a párttàmogatottsàgod, aztán ha ráköltöttèl egy rakat pénzt a kampányra igyekezned kell bekerülni a Parlamentbe, és ott is folytatni ugyanezt, majd indulni a miniszterelnök választàson. Azért elég sok idő ezt elérni, ha egyáltalán eléred. De a legjobb még mindig az, ha értesz is valamennyit a politiàhoz és a gazdasàghoz is, szóval érdemes azt az egyetemet elvégezni.

2020. jan. 10. 03:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek 🙂
2020. jan. 10. 11:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Alapíts pártot, mindegy, milyen programmal. Bohóckodj Facebookon, Youtube-on és Twitteren. Határozd meg magadat Gyurcsánnyal, Orbánnal és a Mi Hazánkkal szemben. Várj még egy-két évtizedet, és megválasztanak.
2020. jan. 10. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!