Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Életmódot szeretnék változtatn...

Életmódot szeretnék változtatni. Szerintetek mit változtathatnék?

Figyelt kérdés
17/f vagyok, 9-es tanuló, de egyre több egyest kapok, emrt hiába tanulom ki a belem, nem marad meg, és hát félévente max 1-2 jegyet kapnuk. 5 tantrágyból bukok, a többiből 3-mas 4-es. És csak azért, mert hiányoztam, nem voltam ott, nehezen tudtam készülni, vagy pedig azért, mert ahogy elémadták a dolgozatot, egyszerűen kiürült az agyam. Nem tudtam semmit beírni, pedig előtte hetekig tanultam. Kikészülök! folyamatosan stresszelek, jéghideg a kezem, nincs éltkedvem már semennyi. Nagyon szívesen járok be az iskolába, csak ott meg fszságokat tanulunk. Nem fogok használni az életben semmit, amit eddig tanultam. Tényleg nem! matekot kivéve. Mert az mindenhol jelen van. De a többi... Csak műveltség. Az életre semmi nem nevel az iskolában. Csak azon szeretnék változtatni, hogy a 2-es meglegyen. Éjjel nappal tanulok, de semmi nem marad meg. annyira nem érdekel ez engem, hogy képtelen vagyok befogadni a tananyagot. Annyira nem érdekel. Olyan jól éreztem magam a szünetben, akkor éreztem, hogy éltem, emrt volt időm élni.
2020. jan. 7. 14:35
 1/5 A kérdező kommentje:
hiába akarom megérteni, még az sem megy. Minden elvonja a figyelmemet. Az élet. Az a legjobban. Nem tudok tanulni, az iskolában meg főleg. Szét megy az idegrendszerem. Semmire nincs időm, ha szakítok is egy kis időt, mégtöbb lesz a bepótolnivaló, meg ilyenek.
2020. jan. 7. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Először is furcsa, mit keresel 9. osztályban 17 évesen. Na, de ezen túllendülünk. Ha úgy érzed, hogy haszontalan az iskola, ennyi idősen már nem kötelező járnod. ha mégis, akkor olyan iskolát keress, ami a képességeidnek megfelelő. Ha már a 9 osztály ennyire meghaladja a képességeidet, nincs értelme folytatni.
2020. jan. 7. 14:39
 3/5 A kérdező kommentje:
És SEMMI nem érdekel. Töriből, a 20. század érdekelne, de persze pont ezt nem tanuljuk. Pont a legnagyobb politikai változásokat, korszakokat tanulhatnánk, amire alapul az egész mostani életünk. De mit tanulunk? Hogy hol képezzük a hangokat, meg, hogy napóleon mikor milyen csatát nyert meg.
2020. jan. 7. 14:40
 4/5 A kérdező kommentje:
2-es. évvesztes vagyok és nulladikos is voltam.. 3 hete voltam 17 pont.
2020. jan. 7. 14:40
 5/5 anonim ***** válasza:

"Nem fogok használni az életben semmit, amit eddig tanultam." - az biztos, hogy amit EDDIG tanultál, az semmire sem elég.

A te korodban nem kötelező tanulni, kényszeríteni nem lehet.

Menj el dolgozni, aztán ha rájössz, hogy egy árufeltöltőnek is kell az érettségi, akkor majd elmész munka mellett felnőttképzésben. Nehezebb lesz, persze, és a falba fogod verni a fejed, hogy ilyen h*lye voltál, de legalább már lesz motivációd.

Ha nem, marad a 8 osztályod, ennyi.

2020. jan. 7. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!