Milyen szakot érdemes választani továbbtanuláshoz?
Valamilyen alapképzés kellene, de egyszerűen nem tudom eldönteni hogy mi legyen az és ráadásul már csak a pótfelvételi maradt!Teljesen tanácstalan vagyok, valami ötlet hogy merre érdemes keresgélnem?Tudom így nehéz, de biztos van olyan amit ti esetleg szerettek tanulni vagy érdekesnek találjátok!
20L
De sokkal értelmesebb ha megnézed a felvi.hu-t, mert ott az összes szakot megtalálod, leírással együtt.
Most nem sokra mész vele, ha 10-en beírják, hogy mit tanulnak. Én pl orvosira járok. Szeretem. Egyrészt azért, mert érdekel az emberi test és működése, valamint a betegségek, másrészt szeretnék embereken segíteni. Ráadásul elvileg kevés orvos van, így reménykedem benne, hogy el tudok vele helyezkedni.
Én szívesen leírom, hogy hova járok és miért szeretem:D
ÓE-re (régi BMF) járok, könnyűipari mérnök szakra, nyomdamérnök leszek. nekem nagyon tetszik, a suli nem nehéz, persze akkor tudod könnyebben megcsinálni, ha reálos beállítottságú vagy, sok a számolós tárgy, de nem halálosak.
Egy évfolyamon úgy 40-en végzünk, szóval nem telített a szakma, és az országban csak itt oktatnak nyomdamérnököket.
Szakközepek persze vannak ilyen nyomdásak de ahhoz, hogy vezető lehess egy nyomdában, diploma kell.
Ha érdekel a dolog, írj privibe és kérdezz nyugodtan :)
Akik a kérdésre válaszoltak azoknak köszönöm!
Utolsónak,szerinted csak az tanulhat a felsőoktatásban aki 3 éves kora óta arra készül hogy azt a bizonyos szakmát választja?
Én is választottam szakmát, de felsőfokú végzettség nélkül nem tudok elhelyezkedni ezért van rá szükség hogy valamit tanuljak, és akkor már érdekelne hogy mi az amit másoknak tetszik, mit gondolnak róla, hátha olyat találok köztük ami nekem is tetszik. A nulla ambíció dolgot meg inkább hagyjuk, nem ismersz...
Ha logisztika vonalon akarsz tovább menni, akkor az ÁVF-en van logisztika szakirány, azt hiszem, hogy a gazdálkodás és menedzsment szakon.
Én ált.iskolás koromban még divattervező akartam lenni, most meg nyomdász leszek, szóval egyáltalán nem baj, ha idő közben változik az érdeklődési köröd. Nagyon ritka az, aki gyerekkora óta tudja pontosan, hogy mi akar lenni, ilyen esetleg az orvos, tűzoltó, rendőr stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!