Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek mennyivel könnyebb...

Szerintetek mennyivel könnyebb az egyetem ha bejártok előadásra?

Figyelt kérdés
Mondják hogy elvileg vizsgaidőszakban ezerszer könnyebb dolgod lesz és elsőre átmész mindenből. Én azt tapasztaltam hogy hiába megyek be, ott van másik 100 ember a tanár se egyenként foglalkozik velünk, szóval nem vagyok rákényszerítve hogy figysljek. Mindig elkezdek telefonozni aztán elmegy azzal az egész óra. Jegyzetelni nem tudok, sose tudtam kiszedni egy folyó beszédből hogy most mit kéne leirjak mit felesleges. Ezért inkább alszom tovább vagy tanulok mást megkímélem magam plussz órás utazástól meg járkálástól mert előrébb vagyok ha azalatt tanulok. Nektek mi a véleményetek tapasztalatok?

2019. dec. 7. 00:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%

Én nagyjából az előadásaim felére járok be, gazdasági szakon. Nyilván vannak olyan tárgyak, amiket meg kell érteni, és ezért az előadás sokkal hasznosabb. Például egy matek, statisztika, mikro/makroökonómia olyan hogy sokkal nehezebb otthon magadnak megtanulni mint ott az előadáson megérteni. És akkor vannak a tárgyak amelyek inkább magolósak, vagy legalábbis ahol az előadás nem gyakorlatorientált. Itt az előadás helyett nyilván hatékonyabb, kényelmesebb otthon tanulni.

Illetve nálam az órarend ami döntően meghatározza. Amikor van 1 db előadásom úgy hogy előtte, utána semmi, arra nem megyek be mert majdnem 2 óra az út oda-vissza. Viszont ha épp úgyis ott vagyok, akkor nagyobb eséllyel bemegyek.

Én úgy vagyok vele, hogyha már egyszer bent vagyok az előadáson, akkor figyelek is nagyrészt, hiszen különben a saját időmet vesztegetem. Nem mondom van olyan unalmas téma vagy előadó, akire kevésbé figyelek oda, de ezek inkább kivételek. Ha tudom hogy nem annyira hasznos az előadás vagy unalmas lenne, akkor be se megyek, ebben megértelek. De a nehézség az, hogy általában nehéz rávenni magam hogy helyette tanuljak. Ez szinte esélytelen, inkább pont hogy amikor bent vagyok, akkor érzem azt hogy kényszerítve vagyok az odafigyelésre, máskülönben kidobott idő az egész. Otthon viszont miért is tölteném az időmet tanulással?

2019. dec. 7. 12:43
 12/14 anonim ***** válasza:
39%

Amire bejárok, az jobban megragad. Én diákból nem tudok tanulni, főleg a nagyon vázlatos diákból nem (a legtöbb az ilyen). Az is igaz viszont, hogy az ilyeneknél az sem ér semmit ha bemegyek és nem írok semmit, szóval mindig jegyzetelek, kivéve az olyan előadásoknál, ahol a ppt-ben minden benne van (érthetően, nem csak címszavakban).

Valamint mindig jobb az első sorokban ülni. Ültem már hátul, és rohadt idegesítő volt, hogy mellettem vitatták meg az előző esti buli részleteit. Nagyon idegesítettek, nem sokon múlt hogy rájuk szóljak.

2019. dec. 7. 13:04
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem az első vizsgaidőszakom és jogi egyetemre járok. És amint mondtam nekem soha nem ment az a dolog hogy egy folyamatos mondandóból kiszedem ami fontos, hanem mindig is ugy voltam hogy rakják elém konkrétan mi kell és azt megtanulom. Jegyzeteket szerzek/vannak ezért se érzem azt hogy ott kéne ülnöm pláne ha elkalandozós típus vagyok. Tehát ott elmegy másfél óra, hogy az éterből megmarad valami a fejemben amit úgy félfüllel meghallottam plussz egy óra utazás oda és vissza. Elment négy óra és nem lettem sokkal előrébb
2019. dec. 7. 16:08
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbre bejárok, de többnyire nem látom szinte semmi értelmét (sok a katalógus, mintha gimibe járnék:S)
2019. dec. 7. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!