Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek abbahagyjam az...

Szerintetek abbahagyjam az egyetemet?

Figyelt kérdés
Féléve se járok az egyetemre eddig minden arról szólt középiskolában hogy milyen jó lesz az egyetemen végre kitanulom a szakmát. De valahogy rajottem hogy ez nem az én világom es konkrétan meg se akarom érteni az egészet. Jelenleg szinte mindenből közel állok a bukashoz és a szüleim nem is tudnak róla. A szakot nem szeretném leirni. Viszont legszivesebben a szakmában dolgoznék mert ide nem szuksegeltetik a diploma annyira mint pl az orvosi diploma. Kérlek segítsetek.

2019. nov. 22. 17:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Most mit vagy ilyen agresszív? Tényleg nem értem néha az embereket... 🤷‍♂️
2019. nov. 23. 15:58
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekem anya akart erőltetni anno egy szakot,

apával meg amikor beszélgettünk, akkor apa mondta, hogy még előfordul, hogy olyannak se megy, akit érdekel a dolog; akkor úgy meg nem kéne nekifutni egy szaknak, hogy mégcsak nem is érdekel.

2019. nov. 23. 16:01
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

“Most mit vagy ilyen agresszív? Tényleg nem értem néha az embereket... ”

Ezek szerint sikerült meglepetést okozni a hirtelen fordulatváltással. :D

2019. nov. 23. 16:29
 14/19 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat srácok valahogy rájöttetek hogy programozó szak viszont ígyis kapok munkákat egyetem nélkül meg építem a hirnevem viszont az egyetem annyira nem érdekel hogy az nem igaz. és nem tudom hogy ez mennyire nagy baj.
2019. nov. 24. 20:06
 15/19 anonim ***** válasza:
12%
Diploma nélkül semmire nem fogsz menni hosszútávon, hiába van most munkád, nem sokáig lesz. Ha túl nehéz a szak, amire jársz, akkor menj át vagy BProf (üzemmérnök) képzésre, vagy pedig gazdasági informatikára, végső esetben pedig valami tök más szakra például kereskedelem és marketingre, informatikus könyvtárosra! De mindenképpen szerezz valamilyen papírt.
2019. nov. 24. 20:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott, egyik ismerősöm is elkezdte, de kapott munkát mellette, és vígan él, soha nem fogja már elvégezni. Nemrég nősült, jól megy neki. De a szüleiddel beszélj, én csak egy anonim kommentelő vagyok az "ismerőseivel". Szüleidnek mondj el mindent, üljetek le 6 szemközt beszélgetni az életedről!
2019. nov. 24. 20:21
 17/19 A kérdező kommentje:
a szüleimmel való beszélgetés jó ötlet szerintem meg is fogadom. És mai munkapiacon mennyire van esély papír nélkül erre vállalkozni? Magyarul szoftvereket készíteni.
2019. nov. 24. 20:31
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Vállalkozni mindig kockázatos. De jó ötlet mindig kell, aztán meg is kell tudni csinálni. Ott nem a papír számít, hanem, hogy mekkora a kereslet az adott termékre (szoftverre).
2019. nov. 24. 20:33
 19/19 A kérdező kommentje:
ÉRTHETŐ
2019. nov. 24. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!