Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek abbahagyjam az...

Szerintetek abbahagyjam az egyetemet?

Figyelt kérdés
Féléve se járok az egyetemre eddig minden arról szólt középiskolában hogy milyen jó lesz az egyetemen végre kitanulom a szakmát. De valahogy rajottem hogy ez nem az én világom es konkrétan meg se akarom érteni az egészet. Jelenleg szinte mindenből közel állok a bukashoz és a szüleim nem is tudnak róla. A szakot nem szeretném leirni. Viszont legszivesebben a szakmában dolgoznék mert ide nem szuksegeltetik a diploma annyira mint pl az orvosi diploma. Kérlek segítsetek.

2019. nov. 22. 17:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Te döntesz, nem mi, és nem a szüleid. Felnőttél, döntesz és vállalod érte a felelősséget. Erről szól az élet.
2019. nov. 22. 17:17
 2/19 anonim ***** válasza:
54%

jaj neeee...értem én, mi a problémád, de így ismeretlenül is javaslom, ne add fel..vagy válts, vagy húzz bele, vagy mit tudom én, de az életed most fogod elcseszni.

Ha most félévkor feladod, akkor annyi...később behozhatatlan. Az egyik fiam feladta, egy év múlva már kesergett, hogy kár volt..a másik két fiam külföldön tanul, de tudom, hogy abbahagyta mindkettő, csak kussolnak.

Azt hiszik, megélnek diplioma nélkül is. Megélnek, csak nem úgy, ahogy elképzelték.

Ne add fel...küzdj..

2019. nov. 22. 18:21
 3/19 anonim ***** válasza:
24%

"Azt hiszik, megélnek diplioma nélkül is. Megélnek, csak nem úgy, ahogy elképzelték."

Számtalan eset van, ahol diploma nélkül is vígan meg tudsz élni. Óriási tévedés, hogy diploma a garancia a magas fizetésre, meg, hogy dioloma nélkül nem tudsz érvényesülni.

Az a legbutább hozzáállás, amikor nem arról beszél valaki, hogy ő xy akar lenni, és ezert megy egyetemre, mert azt ott lehet tanulni, hanem arról, hogy ő diplomát akar, ezért egyetemre megy. Az ilyenek szoktak csodálkozni, amikor végzettként egy állásra se hívják be, vagy kap egy garantált berminimumos állást, és akkor jön azzal, higy hát de neki diplomája van, nem ezért tanult.

Rokonom programozóként dolgozik, belülről egyetemet még nem látott, de nettó 400 ezret keres.

Vállalkozóként is sokkal jobb a helyzet, mint egy alibi diplomásnak. Persze nehéz egy vállalkozást felépíteni, de jobban megèri, mint egy alibi szakra erőfeszítést fordítani.

Kérdező. Ha erdekelt a szak, és hasznos, még ne add fel ilyen könnyen, a vizsgaidőszakot várd ki, és tanulj addig, aztán utána meglátod hogyan tovább. Ha nem alibi szak, megérheti elvégezni.

2019. nov. 22. 20:09
 4/19 anonim ***** válasza:
37%

Most azt nem értem, hogy ott akarod hagyni az egyetemet, amely a szakmát megtanítja, de ugyanebben a szakmában akarsz maradni? 🤷‍♂️ Ezt hogy?

Az egyetem nem megy, de szerinted a szakma menni fog?

Nem írtad meg, milyen szakma, de kizárt, hogy egyetem nélkül ugyanazt elérd, mint egyetemmel érnéd. Hirtelen a kereskedelem és marketing jut eszembe, amit igazából papír nélkül is lehet csinálni – de multihoz már nem jutsz be papír nélkül, így a lehetöségeid korlàtozottak.

2019. nov. 22. 20:17
 5/19 anonim ***** válasza:
21%

"Most azt nem értem, hogy ott akarod hagyni az egyetemet, amely a szakmát megtanítja, de ugyanebben a szakmában akarsz maradni? 🤷‍♂️ Ezt hogy?

Az egyetem nem megy, de szerinted a szakma menni fog?"

Bár nem nevezte meg, de gyanítom, hogy informatika szakról van szó. Ez esetben rokonom is élő példája, hogy valóban lehet boldogulni egyetem nélkül is programozóként.

Egyesek szerint pedig kifejezetten felesleges ez a szak, mert programozni amúgy sem egyetemen tanul meg az ember, ott csak az elveket tanulja meg nagyrészt, de saját magát kell fejlesztenie, otthon kell megtanulnia a programozást haladóbb szinten.

Mások, meg azt mondják, hogy a komolyabb cégeknél elvárás a diploma. Nos, szerintem annyira kevés értelmes programozó van ebben az országban, hogy itt papír alapú elvárásokat nem célszerű tenni, örüljenek, ha találnak olyan embert, aki a böngészésen és az alapszintű office használaton kívül ért a gépen máshoz is.

2019. nov. 23. 09:41
 6/19 anonim ***** válasza:
27%

Meg eleve, ha belegondolsz, mivel ez tényleg ilyen "hobbi" dolog is, hogy valaki programozik, ezért aztán tényleg nem egy papír fogja megmondani, hogy programozó vagy-e, vagy sem. A tudásod dönt. Tudsz-e programozni, vagy nem. Ez nem orvosi hivatás, hogy mindenképpen részt kell venned gyakorlatokon, boncolnod kell, nálad magasabban képzett professzorok kellenek, hogy átadják neked a tudást, és meggyőződjenek róla, hogy alkalmas vagy végezni a szakmát, és, ha igen, és 6 évet végigjártál, odaadják az orvosi diplomát, amire aztán jön a rezidens időszak, és, ha ott is jó vagy, orvos leszel.

Tudom, szélsőséges példák, de jól bemutatja, hogy az egyik szak miért igényel egyetemi szintű végzettséget, és diplomát, addig a másiknál miért nincs rá égető szükség.

2019. nov. 23. 09:46
 7/19 anonim ***** válasza:
29%

Szаr programozóból Dunát lehet rekeszteni. Ha valaki nem képes egy egyetemi szakot elvégezni, az ne legyen programozó. Ilyen egyszerű. A kérdezőnek szemmel láthatóan komoly gondjai vannak, már az első hónapokban bukdácsol.

Én amúgy kereskedelemre tippeltem, de lehet, hogy programozó-jelőltről van szó.

2019. nov. 23. 10:21
 8/19 anonim ***** válasza:
10%

Amúgy nem biztos, hogy informatikus szakról van szó, lehet, hogy mindketten mellélőttünk.

"Szаr programozóból Dunát lehet rekeszteni. Ha valaki nem képes egy egyetemi szakot elvégezni, az ne legyen programozó."

Pont ennek az ellenkezőjét vázoltam fel. Az egyetem nem feltétele annak, hogy valakintud programozni, vagy nem. Semmi köze a kettőnek egymáshoz, ezt érdemes megérteni. Rokonom a példa erre. Nem akarok tovább vitázni erről, ezek tények, hogy sok helyen olyan programozók dolgoznak, akik belülről egyetemet nem láttak. Programozni otthon önszántából is meg tud tsnulni az ember. A multik meg hiába támasztanak követelményeket, ha egyszerűen nincs kiből válogatni. Egyébként egy egyetemet végzett, de önmagát nem képző informatikus még lehet rosszabb, mint egy egyetemen nem járt, de folyamatosan magát fejlesztő egyén.

Jó lenne végre a dolgokat részletekbe menően kezelni, figyelembe véve az összes körülményt, nem csak felületesen odarittyenteni valahova, hogy "aki egy egyetemet nem tud elvégezni, az ne akarjon ezt és azt". A kettőnek jelen esetben annyi köze van egymáshoz, mintha azt mondaná valaki, hogy aki nem végez el egy zeneművészeti egyetemet az ne akarjon hangszeren játszani.

2019. nov. 23. 11:47
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Az tény, hogy vannak nagyon jó programozók, akiknek ezért vagy azért nincs szakirányú végzettségük. De itt egy minősített esettel állunk szemben, amikor az illető _megpróbálta_, de nem megy neki. Ne mondd már azt, hogy remek programozó az, aki még egy egyetemet se tud elvégezni...

A zene / művészetek teljesen más tészta, azok nem a kognitív képességeken múlnak. A programozás viszont igen.

2019. nov. 23. 12:25
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

Na jó, akkor elbeszélünk egymás mellett, mert én az okfejtésen túl rég nem konkrétan a kérdezőre vonatkozva írtam, hanem általánosságban, hogy a programozói tudást nem egyetemen sajátítja ki az illető.

Egyébként első félévben még abszolút nem is az informatikai tárgyak dominálnak, szóval messzemenő következtetéseket kár levonni belőle, meg a gyászkoporsós retardált idiotizmusodért kell lepontozni azért mert gyökér vagy és nem tudsz a kérdéstől elvonatkoztatni és felfogni, amit írok azon túl, hogy megválaszoltam a kérdést. (És teszek rá, hogy a szabályzat szerint ne offoljak, az adminok is ész nélkül törölgetnek vàlaszokat sokszor. Ezt csak arra fel írtam, ha ezzel jönnél, hogy miért nem a kérdésre válaszolok.) Amugy lepontozhatsz nyugodtan, vicc ez az oldal amúgy is

2019. nov. 23. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!