Szerintetek abbahagyjam az egyetemet így?
Ha a kötelezők megvannak mit szeretnél még felvenni? Szabadon választhatókat?
Én SZTE-s vagyok, nem tudom máshol hogy működik, de nekünk tanárfüggő, mert van akihez ha bemegyünk 1. órán amíg tárgyfelvétel van egy kurzusfelvevő lappal, akkor ő alírja nekünk és TO-n azzal fel tudnak venni minket, engedni szoktak még pár embert így
És ha nem én leszek az a pár szerencsés aki el tud kapni még 1-2 helyét ?
A TO-s megoldásról nem hallottam meg, mindenképp utánajárok köszönöm :)
Írtam a tanulmányi előadónak is és ő se tudott semmi értelmeset mondani, holnap megpróbálom felhívogatni a tanszékeket hogy lesz e bővítés mást nem tudok meg nézegetem a neptunt hátha.. :(
De én ezt így nagyon nem érzem fairnek, én látom rosszul, hogy a dolgoknak nem így kéne mennie itt ?
Engem az egyetemen eltöltött 4 év tanított meg, hogy az jut előre, aki pofátlan. Első években én is ilyen voltam, hogy várok, amíg vki leadja, ha segítség kell kiírom csoportba, de mikor látod, hogy senki se mozgatja füle botját, akkor intézkedni kell, megnézem a vizsganévsort és egyenként írok mindenkinek, amíg vki nem válasszolnekem, menni az oktató után, mennyi a TO-ra, keresni a kiskapukat stb. és nem feladni egyből.
Sok ismerősöm elvégezte az egyetemet elöttem úgy, hogy olyan buta, mint a föld, de végig c.gánykodtott mindent
Nem is feltétlenül a TO-t kéne megkeresned, hanem te ugyebár a szakod alapján egy tanszékhez tartozol. Ennek a tanszéknek van egy vezetője, akinek kell, hogy legyen egy titkárnője. Na, ezt a titkárnőt keresd meg, ő el fog tudni járni az ügyedben, és ő megteheti, hogy bővíti a létszámot a Neptun-on keresztül. Másik megoldás, hogy az oktatóval beszélsz, ő is tud bővíteni. A lényeg, hogy magad intézd, ne bízd a többiekre, és legyél rámenős, ha kell.
Ha pedig minden kötél szakad, kezdd el így az egyetemet. Még mindig jobban jársz, ha egy évet csúszol, de csinálsz valamit, mintha újra kezdenéd az egész felvételi eljárást, és esetleg másik egyetemen hasonló lenne a helyzet.
Aki abba akarja hagyni, az mindig talál rá indokot... csak szereti a körülményekre fogni.
A kötelezőket felvetted? Fel. Akkor? Mit akarsz még első félévben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!