Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így nem sok eséllyel vesznek...

Így nem sok eséllyel vesznek fel PhD-ra igaz?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy most vagyok MA-n másodéves és BA-n nem volt tervben nekem a PhD. Minden egyes barátnőmnek ez a vágya és rájöttem, hogy én is szeretném. Viszont semmit nem csináltam, ami alapján felvehetnének. :( Versenyeredményem nincs. Voltam OTDK-n, eredmény nélkül, de arra mindenki elment, aki megpróbál felvételt nyerni és a szakdoga témát is visszük TDK-ra. Közösségi tevékenységem sincs, semmi pluszt nem vállaltam be, nem is tudtam volna, mert dolgoztam. Egyetlen dologra figyeltem BA-n, hogy kapjak tanulmányi ösztöndíjat. Semmit nem ért az egész, barátnőm kétszer nyert 1-1 millió forintot, 2. Lett az OTDK-n és még ő aggódik, hogy nem veszik fel.

Nagyon zavar a dolog, és hiába szeretem őt, de ha felveszik a PhD-ra, engem meg nem, akkor a barátságunknak is vége lesz.

Sajnos most már úgy vagyok ezzel, hogy semmit se tudok tenni annak érdekében, hogy növeljem az esélyeim. :( Munka mellett nincs időm,energiám. A legjobban az bosszant, hogy a barátnőm is elkezdett dolgozni, de ő neki van ideje mindenre, és annyira zavar, hogy én meg képtelen vagyok. Múltkor azt mondta nekem, hogy csak az a lényeg, hogy szeressem, amit csinálok. De azért kéne a PhD, mert úgy lenne időm dönteni, meg nem akármit elvállalni, mert kell a pénz. Kezdő MA diplomával semmire se megy az ember, sajnos. :( PhD után nem csak az alap munkákat lehet elvállalni...

Kapcsolataim nincsenek, a szakdoga témám is megtorpedózta a konzulensem, annyira nyominak érzem, mintha BAs lennék. Legszívesebben sírni lenne kedvem, pedig nagyon úgy fest, hogy valami égi jeleket küldenek nekem, hogy adjam fel ezeket a terveket. Szánalmasan érzem magam, a volt osztálytársaim mentek olyan egyetemekre amikről pontosan tudtam, hogy nem az ő szintjük és sajnos igazam is lett. Magamról is tudom, hogy a semmire nem vesznek fel, de mégis olyan csalódott vagyok. :(

2019. okt. 27. 21:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, végül mi lett, hogy lett?

Írhatok neked?

Nagyon hasonlóan érzek én is, hasonló helyzetben, és nagyon sokat segítene, ha elmesélnéd, végül mi lehet a kimenete ennek a helyzetnek.

2021. jan. 12. 15:48
 22/23 anonim ***** válasza:
21. Nekem írhatsz, ha tanácsra vagy segítségre vágysz...
2021. jan. 12. 16:12
 23/23 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Felvettek, 1,5 éve itt vagyok, de nem hiszem, hogy elvégzem.

Tényleg igaz, ami a harcról szól, semmit sem tanítanak meg, semmit sem tudok, egyedül meg motivációt találni is nagyon nehéz.

Nagyon magányos út ez, ahol mindenki ellenség szinte, nekem esélyem nem lesz soha pályázatokat nyerni, mert egy felfelé épülő rendszer alapjait nem lehet utólag pótolni és mindig ugyanazokkal a fiatalokkal kellene megküzdeni.

És hatalmas kínlódás, nagyon kevés pénzért, mert mellékállást itt nem lehet találni.

Később is kénytelen leszek elköltözni, mert ide most oktatót sem keresnek elvileg. A legtehetségesebb ismerősöm is el van keseredve, mert a modellváltás miatt sanszos, hogy még neki is el kell innen mennie a fokozatszerzés után.

Én passziválni fogok a komplex vizsga után szerintem, elköltözöm és dolgozom egy kicsit, aztán ha mást nem fizetősre átlépve befejezem.

Mert államin olyan elvárások vannak, amik előrébb nem nagyon visznek, cserébe megeszik az energiám.

2021. dec. 13. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!