Hogyan lehetek magántanuló?
Figyelt kérdés
18 vagyok, 1 évet ismételtem, jövőre érettségizem.Muszáj lenne dolgoznom tanulás mellett.Hogy intézhetném el, hogy magántanuló legyek?2008. nov. 17. 12:38
1/2 anonim válasza:
Bemesz az iskolad igazgatojahoz, es kervenyezed ezt. Mivel elmultal 18, gondolom nem kell szuloi engedely ehhez. Az igazgato elmondja majd a pontos teendoket.
A lenyeg annyi, hogy magadnak tanulsz, es felevente/evente vizsgazol mindenbol.
Eleg kemeny, nem tudom, mennyire osszeegyeztetheto a munkaval, foleg erettsegi elott. Szerintem inkabb estire kene menned.
2/2 anonim válasza:
Igen, akik dolgoznak, azok általában inkább estire, vagy levelezőre mennek. Én is levelezőre járok, idén érettségizem, a tavalyit is levelezőn jártam, és nem volt nehéz. A magántanulók egészen máshogy tanulnak, munka mellett sokkal jobb, ha levelező vagy esti képzésen veszel részt. A magántanulókat úgy veszi az iskola, hogy bármikor be tudnak menni ha akarnak, ráérnek. És ez így is van, egy magántanuló azonos ütemben tanul az osztállyal, és ha valamit nem ért, lemaradt, akkor fogja magát és beül az órára. Egy levelezős vagy estis viszont akkor megy csak be, amikor valóban tartanak órákat, nem marad le semmiről, mert mondjuk péntek-szombaton bemegy iskolába, és ott koncentráltabban megkapja az addigi tananyag magyarázatát. Szóval inkább ezt javaslom. A távoktatás még ritkább (igazából erre járok, csak mindenki levelezőnek hívja, de valójában nem az), oda általában két hetente kell bejárni. Mivel mi idén érettségizünk, már van hogy több egymást követő héten is be kell mennünk, illetve tartanak külön korrepetálásokat is este, de tavaly még nem voltak ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!