A 4 féléves felsőfokú szakképzés (egyetemen) beleszámít az államilag támogatott 12 félévbe?
Szerintem a kérdező okj-ra gondolt, amit az egyetem indított.
Az ilyesmi nem számít bele.
Lehetséges, hogy az egyetem csak közvetít. Eleve nem hallottam róla, hogy beleszámítana, mert nem ad rendes diplomát se, ez csak okj akár egyetem indítja, akár nem.
De azért kérdezz rá, kérdező. A mi sulinkban nem számít bele.
Szia!
Én is most megyek Egyetemre egy felsőfokú OKJ-s képzésre. Elég sokat kérdezősködtem róla és mindenki azt mondta nekem, hogy igenis beleszámít, mivel ezt az egyetem indítja és ugyanúgy államilag támogatva vagy, mint azok, akik az alapszakra jelentkeztek. Tehát már csak 8 féléved marad az alapszakra. Ebből a 8-ból simán eltudod végezni az egyetemet, de ha mesterszakra is szeretnél menni, arra már nem lesz elég a maradék félév, tehát fizetned kell majd.
Hova jelentkeztél ilyen felsőfokúra?
Én Győrbe megyek majd, meg sem kérdezem, mert egyértelmű, igen, beleszámít.. :)
Többet ér, mint a sima OKJ, de kevesebbet, mint egy diploma.. utána én is alapszakra szeretnék menni, de előtte jó lenne valami szakma.. :)
Miért nem középiskolában végzed el az FSZ képzést? Ugyanaz a végzettség, ugyanúgy krediteket kapsz érte, amiből jó néhányat el tudsz fogadtatni egyetemen/főiskolán és pluszpontot is jelent. Viszont nem vesz el az államilag finanszírozott féléveidből! Én is ilyenre megyek szeptembertől.
Nem értem egyébként, hogy miért előnyösebb egyetemen megcsinálni egy ilyet?
És ilyenkor hogy számolják a támogatott féléveket?
Volt egy sikeres félévem, utána egy passzív. Most fogom kezdeni a FSZ-t, ami 2 év. Ha a 3. félévben elkezdek egy alapszakot a FSZ mellett, akkor azt 1 félévnek számolják vagy kettőnek? Mert így párhuzamosan vinném a kettőt. De nem tudom, hogy hogy számolnák. Valaki segítsen. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!