Ez beleszámít a támogatott félévekbe?
Figyelt kérdés
Most érettségiztem, és maradtam a középsuliban 2 éves, felsőfokú OKJ-n. Ez a 2 év beleszámít a 12 támogatott féléve, ha egyetemre megyek később, vagy nem?2010. aug. 31. 19:58
2/9 anonim válasza:
nem. Neumannban is van OKJ, sulis, ingyenes és NEM számít bele.
3/9 anonim válasza:
Ha felsőfokú oktatási intézményben tanulsz, akkor sajnos bele. Ha nem, akkor nem.
4/9 anonim válasza:
bocs, hogy ide irok, de nekem is pont ez a problémám. Szóval van egy két éves okj-s képzésem, de nem szakvizsgáztam, de ha szakvizsgázok és utánna mennék fősulira akkor nem vennének fel államilag támogatott képzésre? mert akkor inkább nem szakvizsgázok le. Ezt most hallottam és nem tudom mit csináljak. bocs hogy offoltam
5/9 anonim válasza:
A felsőfokú szakképzés beleszámít a 12 félévbe.
6/9 A kérdező kommentje:
Akkor is ha tanulói jogviszonyom van a középsuliban, és nem hallgatói az egyetemen?
2010. szept. 7. 17:09
7/9 anonim válasza:
15:38-as! Sajnos igaza van annak, aki azt mondta, hogy szakvizsgával már csak költségtérítéses lehetsz, mivel ez a 12 féléves támogatási lehetőség csak egyszer vehető igénybe.
8/9 anonim válasza:
megint egy kicsit utánna érdeklődtem. Most azt mondták, hogy mehetek fősulira mert az 4 éves, az okj-m 2 éves, és ugy belefér a 12 félévbe. Akkor most hogy van? már tényleg nem értem:S
9/9 A kérdező kommentje:
Na én is megkérdeztem az illetékeseket, lehet, hogy valakinek hasznára válik, ezért leírom.
Szóval, ha középsuliban tanulsz akkreditált felsőfokú szakképzésen, akkor mehetsz állami támogatottra, plusz nem fogy a támogatott félévekből, tehát 12-vel kezded az egyetemet. Ellenben, ha egyetemre mész felsőfokú szakképzésre, akkor is mehetsz utána államira, de már csak 8 támogatott féléved van, mert 4-et elhasználtál az FSZ-re.
2010. szept. 8. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!