Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök. Mennyit keres...

Gépészmérnök. Mennyit keres mennnyit dolgozik és az egyetem mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Az lenne igazából hogy most vagyok 9-es és ugye van még négy évem de az hamar eltelik.Ezért gondolkodtam mi legyek.és a gépészmérnökre szavaztam.DE annyi lenne a kérdésem hohy ti gépészmérnökök mennyit kerestek most és akkor mikor pályakezdők voltatok mennyit kerestetek.Illetve nagyon nehéz bejutni egyetemre?meg hogy amúgy ti átlagban mennyit szoktatok dolgozni és mit?kicsit hisszú lett de a aki válaszol bármit is annak nagyOn szépen köszönöm

2019. okt. 19. 16:24
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Még annyikiegészítésként hogyate fizika tagozaton vagyok ezért is gondoltam erre a munkára.
2019. okt. 19. 16:25
 2/14 A kérdező kommentje:
Bocsi elírtam matek fizika tagozat.
2019. okt. 19. 16:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen ajánlani tudom a pályát. A fizetés nagyon ingadozik (200-400között), viszont ez egy olyan szakma amit megbecsülnek. Az egyetemre nem nehéz bekerülni, de elvégezni már más kérdés. De nem leszel senkinek a kiskutyája h úgy mondjam. Ami fontos, mert dolgozni fogsz mondjuk 40 évig vagy kitudja akkor nem a stressz fog elvinni.
2019. okt. 19. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jo a gepeszet kb barhol eltudsz vele helyezkedni, bar a kepzes nehez.

Sok sikert kivanok

2019. okt. 19. 17:41
 5/14 anonim ***** válasza:
34%

Stressz, az lesz boven. Cserebe nem fizetnek jol.

Netto, 400 korul, tapasztalattal.

2019. okt. 20. 05:48
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Azon mi a nem jó, most őszintén? Egy vegyészmernök se kap annyit.
2019. okt. 20. 07:45
 7/14 anonim ***** válasza:
23%

Azzal számolj, hogy gimisként nagy hátrányban leszel a szakközepesekkel/technikusokkal szemben. Ez az első két-három félévben lesz csak így, de azért elég idegőrlő, hogy te teljes mellbedobással tanulsz, a társaid meg az adott témát már rég vették/tudják.

(Nem vagyok már gólya, de az érzés még megvan.)

Én legalábbis villamosmérnökin ezt érzem.

Javasolni tudom, hogy érettségi után egy témába vágó okj-t végezz el, hogy ne teljesen előképzetlenül menj oda, mint én.

1-2 éven belül pedig tedd le angolból a középszintű nyelvvizsgát, illetve nézz utána, hogy a kívánt egyetem milyen érettségi meglétét kívánja meg, milyen tárgyból kell pl emeltet tenned.

Sok sikert.

19F

2019. okt. 20. 09:36
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

Dehogy leszel hatranyban gimiskent. Bizonyos szakmai targyak ALAPJAIT ok mar tanultak, abban elonyuk lesz, te meg gimiskent a matekkal fogsz sokkal kevesebbet szivni, egal. Aztan 1-2 feleven belul ezek a minimalis kulonbsegek is eltunnek majd.

Nem azt mondom, hogy az elozo valaszolonak nincs igaza, mert lehet, hogy villanykaron ez megallta a helyet. Mindenesetre en gepeszt vegeztem gimiskent, es nem ezt tapasztaltam.

2019. okt. 20. 11:54
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Kb semmi koze a kozepiskolas tanagyagnak a villamosmernokihez.

Nem jar hatrannyal illetve elonnyel sem.

Hajra nem kell beszarni oda kell menni tanulni es megcsinalni

2019. okt. 20. 12:21
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tapasztaltam, hogy a szakközepeseknek/technikusoknak pillanatnyi előnyük van. Pl nálunk, vegyészmérnökin eleinte a vegyipariból vagy a munka világából érkező embereknek több a rutinja a laborban, de csak az alap dolgokban, a legelső bevezető laborokban. De később, amikor mar analitika, szervetlen, szerves, fizkém laborunk volt, amit ők se tanultak még, abban már ugyanott tartottunk, nem beszélve az elméletről. Nem mindenki ilyen, de voltak jó páran, akik verték a mellüket még elsőben, hogy hat ők aztán mindent tudnak, masodévben viszont amikor már mindenkinek minden új volt, nem tudták felvenni a tempót és sorra buktak meg. Nem mindenki, de sokan. Úgyh semmiképp nem leszel hátrányban.

Amúgy meg nálunk a tanárok se szeretik a vegyiparisokat. Sokszor ők megtanulnak valamit korábbról, van hogy nem elég pontosan, nem eleg jól, ami korabban eleg volt, de itt már magasabb szinten kell es pontosabban dolgozni, tanulni. A technikusok sokszor meg csak okoskodnak, hogy hat ennek aztan semmi értelme, meg hogy a gyakorlatban ez nem így van. Egyetemre szerintem azért jár az ember, mert többet akar, akkor meg ne panaszkodjon, hogy tanulni kell.

2019. okt. 20. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!