Egyetem vagy okj?
Augusztus végén lehetőségem van beiratkozni gépészmérnök alapképzésre, de ugyanekkor indul egy cadcam informatikus okj is.
Tudni kell hogy gépészmérnök képzésen 1 eve volta de első felévben pl mechanikábol 1 pontot se tudtam szerezni, ezért van modt dilemmám. Idén levelező képzésre jelentkeztem, mert mellette dolgozok.
Egy okj képzést szerintem nagyobb valószínűséggel tudnék elvégezni, mondjuk cadcam info vagy forgácsoló, a maras és cad tervezes rajzolás tetszik így külső szemmel azért gondokozom ilyenekbrn viszont diplomával nyilván több lehetőségem lesz, egyedül az elvegzesetol félek hogy menne e.
Jövőre pedig már kelleni fog nyelvvzsga es emelt érettségi az egyetemhez, es rengeteg okj megszűnik, illetve csak tobb eves nappali képzésen lehet elvégezni majd. Ezért nemtudok dönteni. Ti mit Javasoltok?
Miért nem jött össze múltkor? Nem tudtad vagy meg tudtad volna csinálni, csak szartál bele/nem volt időd? Ez fontos kérdés...
Levelező könnyebb, mert ott nem szivatnak. Viszont meló mellett hétvégente azt tolni úgy, hogy órán sem magyarázzák el, jelenthet buktatókat...
Egyetemet mondanám, ha tudnál rá rendesen figyelni és nem a képességeiden múlik, hogy az alapozó tárgyakon átküzdd magad.
OKJ-t mondanék, ha ez nincs í]y. És mivel infós területre mész, ahol a tudással nagyobbat kell domborítani, mint amennyit a papír ér, szerintem nincs miért aggódnod. Én is ezen a területen dolgozom, igaz, más irányban. Van diplomám, sosem kérték. Referenciamunka, tesztfeladat megoldása, ha jó vagy, jöhetsz, ha nem, viszlát. Később, mikor az ember felfelé akarna lépegetni, elvileg számít, gyakorlatilag addigra lesz mögötted annyi év, hogy anélkül sem kell kétségbeesned.
Viszont ha OKJ mellett döntesz, eszedbe ne jusson tartósan nem szakirányú melót végezni. Hajts arra, hogy 1 éven belül legyen az iparban alkalmazható tudásod. Ez nem teljesíthetetlen feladat.
Neked egyszerűen nem való az egyetem. Az első féléves anyag nagy részét már gimiből hozott tudással tudtam. Ez a nincs jóindulat a tanárban rész is.. Kifogás felső fokon, mégis miben kéne jóindulatúnak lennie?
"nem maradt sok időm magam mellett pl matekot tanulni"
Mi az, hogy magad mellett? első az egyetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!