Mennyire nehéz gépészmérnökit elvégezni levelezőn, munka mellett főállásban?
Gépgyártástechnológiai technikus vagyok, 2 éve dolgozom, és rájöttem, hogy ha akarok valaki lenni, akkor tovább kell tanulnom. Mennyire nehéz letenni a gépészmérnöki diplomát, így, hogy az alapok már meg vannak? Nézegettem, hogy 7 félév. A neten sok legenda kering, hogy egyetemem eszméletlenül sokat kell tanulni. Ez mennyire igaz? A gépgyártástechnológiai technikus az 2 éves technikum, ott sem kellett azért éjjel-nappal tanulni, kellett, de azért nem volt vészes.
7 fél éven keresztül mi a fenét lehet tanulni? Van fogalmam a gépiparról, ha igazak pletykák, hogy rengeteget kell tanulni, hogy napi 3-4 óra alvással be kell érni, akkor óriási tudás birtokában lehet az, aki ezt 7 féléven keresztül csinálja. Ha ennyire intenzív, mint ahogyan azt sok helyről hallom/olvasom, akkor ehhez 3-4 félév elegendő lenne.
Vagy akkor nem igazak a pletykák, és lehet nyugottan 7-8 órát aludni egy nap és nem kell megszakadni a tanulásban. (És olvastam/hallottam mindezt úgy, hogy ezek nappali tagozatra értendőek, a levelezőről nem mertem olvasni)
Akkor mennyire nehéz letenni egy gépészmérnöki diplomát főállás mellett, levelezőn? Annak örülnék a leginkább, ha valakinek személyes tapasztalata lenne, az még jobb lenne, ha úgy hogy előtte a gépgyártástechnológiai technikust letette.
De persze bárki válaszát szívesen várom, aki diplomázott már le levelezőn főállás melett, akár úgy, hogy volt már fogalma a dologról, akár úgy, hogy nem.
Nehéz, de teljesíthető. Vannak szórótárgyak, amiknek semmi közük a szakmához!
Általában csak zh és vizsgaidőszakban alaszok csak 4-5 órát, illetve a hétvégéimnek annyi. De azon kívül esténként max 2-3 órát tanulok.
Régen volt levelezőn a gépészmérnök a BME-n!
Mellesleg elvégezhető minden másik egyetemen, nem kell eldobni a 3,5 évedet, viszont vannak készülések.
#6: OK, de az 5 éves egyetemi szint a mostani bsc+msc-nek felel meg! És a BME még nappalin is gyilkos.
Nőként, háztartás, és főállású munka mellett járok levelezőn egy vidéki egyetemre, és sikerül mintatanterv szerint haladnom. Nem mondom, valóban nehéz, de mint írtam, teljesíthető.
Sok mindent beáldozok miatta, de nem annyira drasztikus, mint ahogy a rémtörténetek mesélik
vért fogsz izzadni, de megéri!
vágj bele bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!