Hogyan, milyen rendszerrel tudtátok kiválasztani azt, hogy hol akartok továbbtanulni gimnázium után?
Igazából az össze természettudomány érdekel, és a nyelvészet, irodalom, viszont az elöbbivel szeretnék foglalkozni. De semmi pontosabbat nem tudok.
Rengeteg kérdés van bennem.
Ti, anno vagy most milyen kérdéseket tetettek fel magatoknak? Mit vetettek számításba?
Engem semmi sem érdekelt kiemelkedően, ami segítette volna a döntésem. Próbáltam karrier lehetőségek alapján dönteni, és olyan szakot kerestem ami nem igényel túl nagy elköteleződést. Mérnöknek nem mentem, mert nincs hozzá érzékem, orvosira túl sok energia bejutni és elvégezni(két emelt nehéz tárgyakból) és gáz lenne rájönni 4 év után, hogy nem is érdekel, így gazdasági szakra mentem. Így kb azt érzem bizonyos keretek között még bármi lehetek, ami eléggé tetszik.
Te ebből a szempontból szerencsésebb vagy, mint én, mert érdekel valami. Én mérnöki vagy orvosi pályát ajánlanék természettudományi érdeklődéssel, vagy tanárit. Nyelveket tanulni és irodalmat olvasni szabadidődben is tudsz, sőt akár a kettő is mehet egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!