Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vegyészmérnök bsc után gépészm...

Vegyészmérnök bsc után gépészmérnöki msc?

Figyelt kérdés
Van ott is vegyipari gépészet mint specializáció. Mennyire jobb ez, mint egy vegyészmérnök msc?

2019. okt. 4. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó párosítás. Több lábon állni meg sose rossz. Pláne, hogy azért egy gépész még jobban is keresett. ( legalább 10 x annyi állást találni hozzá).
2019. okt. 5. 08:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez tényleg így van. Ráadásul a vegyészmérnöki állásokhoz sokszor odaírják, hogy vegyész-, bio-, vagy hasonló mérnöki végzettség... a gyógyszergyárakban meg a gyógyszerészeknek és orvosoknak sokkal többet fizetnek és magasabb beosztásban is vannak. Szóval a vegyészmérnökök pótolhatók sajnos.
2019. okt. 5. 10:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gépészmérnökként sokkal több lehetőséged lenne, több fizetésért. Viszont jól kösd fel a gatyát, mert azért elég sokat kellene pótolnod. Ha érzed magadban az ambíciót és érdekel is a gépészet akkor hajrá!
2019. okt. 5. 18:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Határozottan érzem magamban a lehetőséget hozzá :D Amúgy nekünk is volt két félév fizika, 3 félév géptan (műszaki rajzok készítésével), 3 félév kémiai technológia (a maga szépségeivel, gépeivel), 3 félév művelettan (az alapvető anyagátadási egyenletekkel, csomó csomó géppel), két félév folyamatirányítás... és sok sok mindenféle kémia. Én ráadásul az a fajta tanuló vagyok, aki nem elégszik meg az órán leadottakkal, hanem minden lehetséges ajánlott irodalmat kikölcsönöz és mindennek utánanéz; volt olyan könyv, amit én kölcsönöztem ki először konkrétan.

A gépészmérnök msc-hez elfogadott bsc-k között is szerepel a vegyészmérnöki, a tematikát is néztem már, és tetszik, hogy sok tárgyuk van, logikusabbnak tűnik sokkal, ezen a szakon is inkább a mérnöki tárgyak tetszenek, abból meg elegem van, hogy mindenki levegyészez (pedig vegyészMÉRNÖK).

2019. okt. 5. 19:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen látom, BME-n gépészmérnöki és járműmérnök bsc-t fogadják el minden további nélkül. A többihez kell krediteket pótolni. Nem lehetetlen küldetés egyébként. Nyilván hátrányban leszel a gépész bsc-t végzettekkel szemben, de ha szorgalmas vagy ez a hátrány szerintem ledolgozható 2 év alatt. Ha meg bekerülsz az iparba jól fog jönni, hogy 2 területnek is a tudója vagy.
2019. okt. 5. 21:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Esetleg a Miskolci Egyetemről tudtok valamit? Eddig csak jókat hallottam róla. Abban gondolkodom elsősorban.
2019. okt. 5. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!