Ahhoz, hogy védőnő lehessek, milyen iskola kell?
Pályaválasztás előtt állok. (Ált iskola) Illetve van olyan, hogy valaki mondjuk csak iskolásokkal foglalkozik, vagy csak kicsikkel?
Mennyit keres kb. egy védőnő?

A középiskola szinte teljesen mindegy, majd egészségügyi főiskolára kell menned utána, vagyis egyetemre. Az egyetem egészségügyi karain lehet védőnőnek tanulni, konkrétan Pesten a Semmelweiszen, a Debreceni Egyetem nyíregyházi campuszán és ha jól tudom, a Pécsi Egyetemen indul ilyen képzés (jelenleg).
Egy egészségügyi közalkalmazott sem keres jól, így ha fontos számodra a kereset, akkor találj ki magadnak mást.
Mindenesetre előfordul, hogy változik még a hozzáállásod a dolgokhoz. Attól is függ, mennyire fogod szeretni a bioszt, kémiát, mert egyetemen ezeket is kell majd tanulnod.

Vedonokent mondom, kemia nem kellett egyetemen :) ket felev biokemia volt, de az nem volt egy nagy cucc. Kozepsuli teljesen mindegy, hogy mi lesz, mert vedononek egyetemen tudsz tanulni.
Ha nagyvarosba mesz dolgozni, ott lehetsz iskola vedono, vagy teruleti vedono vagy korhazi vedono. Az elso az iskolasokkal foglalkozik, a masodik a kicsikkel (iskola kezdesig) meg altalaban az ovodakkal a harmadik meg a korhazban, ujszulott osztalyon, de ot tobbnyire csak papirozik (pl nem hazaviheto gyerekekkel van sok munka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!