Nem lesz lehetetlenség bizonyos szakokra bejutni 2020-tól?
A ponthatár úgy alakul ki, hogy aki oda akar menni, azok közül veszik az X db legmagasabb pontút (ahány főt fel akarnak venni) és azokat veszik fel. A ponthatár annak a pontja lesz, aki a bekerülők közül a leggyengébb volt.
Ha változtatnak a szabályokon, például úgy, amit írtál, akkor mindenkinek változni fog a pontja - esetünkben csökkenni. Tehát a ponthatár is várhatóan csökkenni fog, hacsak nem okosodtak meg egy csomóan hirtelen az előző évfolyamhoz képest.
Bekerülni meg úgy lehet, hogy a legjobb X között vagy (nem tudom, hány embert vesznek fel). A pontozás csak annyiból számít, hogy mi számít jobban; nyilván nem mindegy, hogy a nyelvvizsgára vagy az emelt érettségire adunk több pontot.
Mivel nem tudsz összeszedni annyi pontot így más se.
Én inkább azon aggódok, hogy nem nyílik az általam választott szak a túl kevés jelentkező miatt. Mivel a természettudományokra így se sokan mennek +ha nincs meg az alap feltétel akkor annyian se.
Szerintem össze lehet szedni az általad írt 436 pontot.
Csinálsz egy biológia emeletet és egy magyar emelted. A középfokú angol nyelvvizsgád mellé még szerzel egy felsőfokú nyelvizsgát.
Így a két emelt közül az egyikre kapsz +50 pontot. A felsőfokúért meg +40 pontot. Ha a biosz emelted 85 %, a magyar emelted meg 88 % akkor a pontjaid összesen: (85+88)×2+50+40=436
A biosz és a magyar helyett a felvételi tájékoztatóban szereplő bármely más tantárgyat behelyettesítheted.
2020-tól aki biztosra akar menni az legalább két emeltet szerez és két nyelvvizsgát is összekapar. Hidd el, hogy rengeteg ember meg fogja ezt csinálni nem csak a "csodabogarak".
Sok sikert a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!