Nyelv mint választott tantárgy az érettségin?!
Sziasztok!
Ebben a tanévben fogok érettségizni. Angolból csináltam előrehozottat és majd most októberben szeretnék szintemelő érettségit csinálni. A választott tantárgyon sokat gondolkoztam de mivel németül már lassan 10 éve tanulok ezért arra esett a választásom. Sajnos még mindig nem tudom , hogy milyen irányban helyezkedjek el de mindenféleképpen szeretnék továbbtanulni (egyetem/főiskola)azonban sürget az idő. Tudnátok esetleg ajánlani valamit hogy milyen irányba tudnék így tovább menni? Előre is köszönöm a válaszokat.
Én a helyedben lehet elmennék valami mást tanulni, mert valamilyen végzettséggel és két beszélt nyelvvel jó esélyeid lesznek megfogni valami viszonylag jól fizető állást. Persze ehhez csomó minden kell (főleg kapcsolatok), de itthon nem igazán beszélik a németet professzionális szinten annyian mint az angolt, így kihasználhatnád ezt az előnyt.
Persze ha nyelvet akarsz tanulni egyetemen, csomó mindent kezdhetsz azzal is, például magántanárként nyelvet taníthatnál vagy valami. De lehet anyagilag nem annyira érné meg, mert tolmácsként pl elég nehéz megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!