Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen iskolák szükségesek...

Milyen iskolák szükségesek ahhoz, hogy ápolóként dolgozhassak?

Figyelt kérdés

Milyen tárgyakban kell kitűnnöm és hová menjek gimnáziumba,ha ápolónő szeretnék lenni.Milyen szempontokból éri meg és milyenekből nem éri meg ezt a szakmát választani?

Ha humán beállítottságú vagyok és érdekel még a biológia és kémia,de minden tárgyból jó jegyeim vannak milyen szakmát választhatnák még?

2010. júl. 14. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
12%
Gimnáziumba egyáltalán ne menjél, mert onnan nehéz lesz. Egészségügyi szakközépiskolába kell menni, ha azt elvégzed, lehetsz nővérke. Ha jól tanulsz, akkor érdemes utána egészségügyi fősulira is menned, akkor diplomás ápoló leszel.
2010. júl. 14. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:

orvos, mentőtiszt, diplomás ápoló, gyógytornász, közeg felügyelő stb.

Az eüs dolgozókra mindig szükség van, de a fizetés az nagyon kevés. Mehetsz még OKJ-s ápolónak, azt azthiszem 2 éves, fősulin a diplomás ápoló képzés 4 év

2010. júl. 14. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Ha tudsz, akkor menj gimnáziumba biológia tagozatra. Onnan az egészségügyi főiskola ápoló szakára mehetsz, és akkor diplomás ápoló lehetsz. Ehhez emelt érettségit kell tenned biológiából, vagy kémiából (lehet még fizikából is, de ezekkel mennél a legtöbbre). Nagyon szép szakma, viszont nincs eléggé megbecsülve Magyarországon.
2010. júl. 14. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Ápolónak miért kéne emelt szintű biológia érettségit tenni? Ott még ez nem kötelező, sőt, a biológia érettségi sem kötelező. Bekerülhet pl. informatikával és magyarral is.

Szerintem NE menj szakközépbe. Én oda jártam, nagyon megbántam. Menj gimibe!

2010. júl. 14. 16:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Bocsi, oda tényleg nem kell, kevertem az orvosival^^" Viszont nem árt a biológia, mert arra lesz a legtöbb szükséged, nem a magyarra...
2010. júl. 14. 16:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. júl. 15. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!