Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Légyszi adnátok nekem valami...

Légyszi adnátok nekem valami tanácsot ebben az ügyben?

Figyelt kérdés

Ugye az a problémám,hogy nyelvi előkészítőskent kezdtem egy szakgimiben(most megyek 10.-be) és kiderult,hogy hetente több szakmai tantargyat kell tanulnunk,sőt még érettsegizni is kell belőle,amit nem akarok. Egy ideje nézegetek angol tagozatos vagy nyelvi előkészítős sulikat de ott mindnél van 2.nyelv és annál vagy nem vesznek fel vagy olyan van amit nem szeretnék tanulni(kivéve a spanyolt). De ha meg sima gimit nézek ott az a baj,ha annak a 10.osztályába megyek tőlem 2-3 évvel fiatalabbak lesznek. Szóval nem tudom,hogy mit tegyek. Egyébként budapesten lakom és eddig budapesti iskolákat néztem és csak gimnázium lenne nekem jó(még szakgimi sem).

Nem tudnátok valami tanácsot adni vagy javasolni valamit?

18/L

2019. aug. 30. 23:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Először is a szüleid jóváhagyása kell az iskolaváltáshoz, anélkül nem megy. Utána egyedül vagy akárhogy fel kell hoznod magadat a 2. nyelvből. Spanyolt viszonylag kevés helyen tanítanak. Ha nyelvi előkészítős osztályba mész, akkor nem lesznek 2-3 évvel fiatalabbak. Kérdés, hogy felvesznek-e, ennek utána kell járni. De ha nem nyelvi előkészítősbe mész, és fiatalabbak, az nem baj.
2019. aug. 30. 23:27
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Legalább lesz értelmes szakmai ismereted ha 3 év mulva kikerülsz a szliból, maradj szépen ott

#1, jogilag felnőtt, senki jóváhagyása nem kell neki

2019. aug. 30. 23:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kiderült? Két éve érettségiztem, s már akkor is így volt!

Vagy vált sulit s tanulj egy nyelvet, mit nem érdekel.

Vagy menj át ugy hogy fiatalabbak lesznek. Hidd el a kutyát nem érdekli

2019. aug. 30. 23:52
 4/10 A kérdező kommentje:

#1.válaszoló: Már megvan a szüleim jóváhagyása, vele is keresem az iskolákat. Épp ez a probléma,hogy én nem tanultam soha második nyelvet és emiatt nem hiszem,hogy felvesznek. A másik meg,hogy nem a 0.évfolyamra jelentkezik,hanem 10.osztályba de olyanba ahol 0.évfolyammal indultak.

#2.válaszolo: Tudom, anyám is ezt mondja,de én nem akarok közlekedés meg logisztikát tanulni.

2019. aug. 31. 00:24
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Végül is, miért tanulnál valamit, amivel el lehet helyezkedni?🤦‍♀️🙄🙄🙄
2019. aug. 31. 00:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Mert esetleg nem érdekel az a szakma?🤷‍♀️
2019. aug. 31. 01:35
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy mi a francnak mentél oda?
2019. aug. 31. 01:40
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
Tehát se te, se a stüleid, senki nem tudta, hova jelentkezel????
2019. aug. 31. 09:32
 9/10 A kérdező kommentje:

#7/8: Mert mondom,akkor még nem tudtam mit akarok és a szüleim akarták ezt nagyon mert 5 pernyire van gyalog.

8/8: De, anyám tudta h közlekedest kell tanulnom,csak az most derült ki, h több szakmai tantargy lesz es kötelezően érettségizni kell belőle.

2019. aug. 31. 17:33
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

9. Azért most derült ki, mert rohadtul nem néztetek utána! Ez már évek óta így van!

Vagy túléled. Vagy keresel egy bármilyen sulit ahová átvesznek. Vagy újra kezdes kilencedikkel. Ezek a lehetőségek. Ha egyik sem felel meg, akkor nem tudunk segíteni. Nem lesz tökéletes semelyik opció. Döntsd el melyik a legjobb számodra.

2019. aug. 31. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!