Adnátok nekem tanácsot? Hogyan tovább a tanulással?
Szia úgy kezdeném, hogy irigyellek.
nagyon tetszik a hozzáállásod a dolgokhoz.
endokrinológushoz 3-szor kaptam időpontot, mivel vidéki vagyok, így utaznom kellett, mire oda értem közölték, hogy a doki most épp szabin van, most épp nyaral, stb stb. szóval nem jutottam be, feladtam.
Az, hogy 2 egyetemet tegyél le egyszerre, mellette dolgozz, fizesd az egyetemet, és még élj is meg, így elméletben nagyon jól hangzik, de fizikailag szinte lehetetlen lenne. csak beleölnéd a sok pénzt, ami később elúszna.
Jobb, ha egyszerre csak egy dologra koncentrálsz, de azt tedd maximális tudásod szerint. Ha anyagilag megteheted, akkor egymás után járd ki a 2 egyetemet.Később szerintem megtérül.
Milyen szakra jársz? S ha nem neked találták ki az anatómiát nem javaslom az orvosit. Minden az anatómia élettan kórélettan hármasra épül az orvosin, illetve az eü-ben.Az orvosi pedig nagyon drága, ha van félévente 1-1,5 milliód tandíjra és a többire hát legyen. Mire ott végzel és ténylegesen endokrinológus lehetsz az kb 12-15 év.
Pszichológia ha ilyen régóta érdekel, akkor legyen inkább az. Azzal is jól el lehet helyezkedni.
Én is eü fősulin végeztem. Két diplomám van és elég jól bele látok az orvosiba is.
Ha felvesznek orvosira nem fogják elfogadni neked az eü fősulis anatómiát. Az orvosin sokkal mélyebben kell tudni., Ja és boncolásra is kell járni. Illetve levelezős eü fősuli és nappalis orvosi mellett már nem fogsz tudni dolgozni. Effektíve vagyis fizikailag lehetetlen.
Látod a mostani órarended. ennél csak húzósabb az orvosi. Ráadásul ott van a rengeteg gyakorlat.
Jól gondold át. Mielőtt döntesz. A mostani szakod nagyon jó. Sok mindenre mehetsz vele. Esetleg ha akarod megpróbálhatod a dietetikát másod diplomának. Igaz nem orvosi, de sok endokrin betegségen segít a diéta is.
Kicsit magam felé hajlok bocs dietetikus.
Az a helyzet,hogy ha valaki orvos szeretne lenni,mindenképpen meg kell fontolnia,hogy előtte államilag finanszírozott szakon szerez-e diplomát.Ugyanis mindegyik orvostudományi egyetemen 1 millió körül van a félévi tandíj.Pusz még tankönyvek(ott ez is húzós),közlekedésköltség,kaja,stb.Ennek a kifizetése azért elég sokaknak okoz gondot.Az is igaz,hogy az állam egy képzési szinten csak egy diplomát finanszíroz.az orvosi oszttlan képzés,magasabb szintű,mint az egészségügyi fősuli.
Tehát elméletileg szerintem megtehetnéd,hogy mindkettőre államilag finanszírozottra járj.az más kérdés,hogy rohamosan fogynának a támogatott féléveid,utána pedig tényleg csak a költségtérítéses képzés marad.
A másik lehetőség,hogy megszakítod a fősulit,vagy átteteted magad költségtérítéses képzésbe (én ezt csinálom,épp egy bölcsész szakot hagyok félbe az orvosi miatt.)Ebben az esetben is levonják a 12 támogatható félévből a már elhasznált félévek számát.
Ha az anatómia nem fekszik,az nem jó,de azért az sem tragédia,kemény munkával be lehet biflázni.
Az viszont,hogy egyszerre végezz orvosit nappalin,fősulit levelezőn és mellette dolgozz is,szerintem emberileg kivitelezhetetlen.Még egy nappali szak mellett is nehéz dolgozni,nemhogy két szak mellett...
Tehát döntened kell,melyiket szeretnéd igazán.
Külföld?Hát nem tudom,elég nehéz,és bizonytalan.
Képzeld el,mi van,ha mondjuk 3 évet elvégeztél már,és abba kell hagynod az egyetemet anyagi gondok miatt....
Muszáj minden eshetőséget mérlegelni.
Csak hát megesik,hogy az ember később jön rá,mit szeretne igazán csinálni.Ilyen az élet.
Én azért sok sikert és kitartást kívánok neked a továbbiakban!
És hidd el,a pszichológia sem rossz választás...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!