Nehéz a szociálpedagógia szak? Nincs gondom a tanulással, de érdekelne, hogy lazább vagy húzósabb szak.
nem nehéz.
De azon elgondolkodtál már,hog mit kezdessz vele? Mert ez pont olyan büfészak ami nem sok mindenre jó. (állást találni pl. nem)
Humán szakmákra messze nincs olyan szükség,mint ahogy az elmúlt években képeztek embereket.
Telített a piac.
Nem, annak nem nevezném. Elég nehéz. Én erre jártam. Akkor nagyon lelkes voltam, de a gyakorlatban nem lehet vele elhelyezkedni. Nekem arra volt jó, így utólag látom már, hogy legyen 1 diplomám. És ennek köszönhetően járhattam a munkaügyi központban átképzésre (munkanélküli pedagógusoknak szervezték), lett egy OKJ-s szakmám, aminek előfeltétele volt a diploma, azóta is biztos munkahelyem van, egész jó fizetéssel.
Előbb volt egy hasonló kérdés, szerintem te tetted fel. Ez volt a válaszom.
És igen, nagyon nehéz. Jó eszem van, mindig is jó tanuló voltam, és igaz, hogy én általában az 4-5-ösre hajtottam. A győri fősulira jártam, az egyik legerősebb a szoc.ped. szakja az országban. A szigorlatok kegyetlenek, a szociológia, pszichológia sem semmi, de a pedagógia szigorlat a legkegyetlenebb. Itt rengetegen megcsúsznak.
Nem igazán tudom,hogy akkor mi lenne az amivel legalább el lehet helyezkedni!?
Néztem felsőfokú képzéseket is(Pl:logisztikus),de hát semmiről nem írnak semmi jót!
Azért köszi a választ! :)
Ha hozzá affinitásod, akkor nem nehéz. Tudsz és szeretsz sokat beszélni, olvasni gondolkodni összefüggéseken. Érdekelnek az emberek a társadalmi folyamatok? Ha igen akkor jó.
Ha csak azért gondoltál erre a szakra, mert jól hangzik, vagy mert ezt könnyebbnek gondolod, akkor viszont ne menj oda, mert aki nem szerelemből rágja át magát sokezernyi oldalon annak piszok nehéz is tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!