Egyetemen füzetbe irtok tollal vagy laptopon gépeltek?

Figyelt kérdés

Melyik jobb?

Ha laptopon gepeltek, akkor hogyan tudtok? Mármint hogyan lehet annyira gyorsan és viszonylag pontosan gépelni?

Legyszi szakot is írjatok 🙂

2019. aug. 22. 11:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a laptop kínlódásnak tűnt, pedig IT szak. Füzet és a toll gyorsabbnak és kényelmesebbnek bizonyosult. Ahova kell a gép, ott meg úgyis lesz kéznél a terembe.
2019. aug. 22. 12:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Műszaki szak, csak papírra írok(nincs is notebookom, de ha lenne akkor sem használnám, maximum órák között digitalizálni amit papírra írtam, mert nyomtatott formában könnyebben tanulok)
2019. aug. 22. 12:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Igaz én már tavaly végeztem az egyetemen, de én mindig tollal írtam füzetbe. Sokkal gyorsabb volt így. Főleg ha valami ábrát kellett rajzolni, diagramot stb. Nekem a tanulás is könnyebben ment ha a füzetben pl aláhúztam, kiemeltem szavakat,mondatokat, mintha a monitort bámultam volna órákat. Gazdaságtudományi karra jártam.

24N

2019. aug. 22. 12:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szintén tollal, füzetbe.
2019. aug. 22. 13:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Toll, fuzet

Volt, hogy fotozni kellett a tablat amikor a tanar gyorsan vetitett.

Gazdasagi es videkfejlesztesi agrarmernokin

2019. aug. 22. 13:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk gyorsabban gépelek mint írok. De akkor is kézzel írok füzetbe. Van, aki laptoppal, de nagyon idegesítő, hogy még egy rohadt tollat és papírt sem képes hozni az ábrarajzoláshoz.
2019. aug. 22. 13:39
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon ronda a kézírásom, szóval amikor tudok, laptopon jegyzetelek (főleg, mert sok tárgyból meg tudom szerezni előre az előadásokat, felsőbbévesek jegyzetét, és azt csak kiegészítgetem, szerkesztgetem előadáson -így több lesz az anyag, és jobban tudok figyelni is). Nálam mindig van notesz mondjuk, szóval ha van valami ábra, akkor oda lerajzolom, a gépelt jegyzetbe pedig jelzem, hogy oda kell egy ábra, amit később megszerkesztek/befényképezem a füzetből.

A gyors és pontos gépelésről:nyilván ugyanúgy szelektálsz, mintha papírra írnál, szóval nem szó szerint írod le amit az előadó mond. nekem az is segít, hogy ismerem annyira a wordöt, hogy tudjam a különböző billentyűkombinációkat, és azokkal gyorsan tudom szerkeszteni/átláthatóbbá tenni a jegyzetet menet közben. Az meg nem nagy probléma, ha néha félregépelsz egy-egy betűt (persze addig, amíg érthető lesz számodra, miről van szó).

De persze vannak tárgyak, amikből (szerintem) csak mágusoknak sikerül laptopon normálisan jegyzetelnie - pl. matek, mikroökonómia, etc.

Amúgy az a jobb, amelyik neked kényelmesebb és gyorsabb. Senki nem fog megszólni semelyikért sem.

Nemzetközi gazdálkodás

2019. aug. 22. 14:22
 8/14 anonim ***** válasza:

Papírlapok csiptetősmappában. Gyors, nem kell cipelni sok füzetet. Amint hazamegyek összetűzöm az azonos előadáshoz tartozó lapokat, majd tantárgyanként rendezem műanyag bugyikban. Persze mindegyikre ráírom hogy melyik tárgy, hanyadik előadás, hanyadik hét.

Orvosi

2019. aug. 22. 17:54
 9/14 anonim ***** válasza:
Füzetbe írok. A saját kézírásomat jobban átlátom mint a gépelt verziót. BTK
2019. aug. 23. 15:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Füzet, toll. Laptop csak szöveghez elég, és csak akkor, ha gyors vagy. BTK-n lehet, hogy elég csak szöveget jegyzetelni. A látássérültek így nyomják. Otthon átdolgozhatod gépre, legalább megtanulod. Ja és ha lapit viszel, annak ki kéne bírnia az egész napot. És vigyázni kell rá. Sajnos lopnak az egyetemeken is. Bárki bemehet.
2019. aug. 23. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!