Egyetemen füzetbe irtok tollal vagy laptopon gépeltek?
Melyik jobb?
Ha laptopon gepeltek, akkor hogyan tudtok? Mármint hogyan lehet annyira gyorsan és viszonylag pontosan gépelni?
Legyszi szakot is írjatok 🙂
Igaz én már tavaly végeztem az egyetemen, de én mindig tollal írtam füzetbe. Sokkal gyorsabb volt így. Főleg ha valami ábrát kellett rajzolni, diagramot stb. Nekem a tanulás is könnyebben ment ha a füzetben pl aláhúztam, kiemeltem szavakat,mondatokat, mintha a monitort bámultam volna órákat. Gazdaságtudományi karra jártam.
24N
Toll, fuzet
Volt, hogy fotozni kellett a tablat amikor a tanar gyorsan vetitett.
Gazdasagi es videkfejlesztesi agrarmernokin
Nekem nagyon ronda a kézírásom, szóval amikor tudok, laptopon jegyzetelek (főleg, mert sok tárgyból meg tudom szerezni előre az előadásokat, felsőbbévesek jegyzetét, és azt csak kiegészítgetem, szerkesztgetem előadáson -így több lesz az anyag, és jobban tudok figyelni is). Nálam mindig van notesz mondjuk, szóval ha van valami ábra, akkor oda lerajzolom, a gépelt jegyzetbe pedig jelzem, hogy oda kell egy ábra, amit később megszerkesztek/befényképezem a füzetből.
A gyors és pontos gépelésről:nyilván ugyanúgy szelektálsz, mintha papírra írnál, szóval nem szó szerint írod le amit az előadó mond. nekem az is segít, hogy ismerem annyira a wordöt, hogy tudjam a különböző billentyűkombinációkat, és azokkal gyorsan tudom szerkeszteni/átláthatóbbá tenni a jegyzetet menet közben. Az meg nem nagy probléma, ha néha félregépelsz egy-egy betűt (persze addig, amíg érthető lesz számodra, miről van szó).
De persze vannak tárgyak, amikből (szerintem) csak mágusoknak sikerül laptopon normálisan jegyzetelnie - pl. matek, mikroökonómia, etc.
Amúgy az a jobb, amelyik neked kényelmesebb és gyorsabb. Senki nem fog megszólni semelyikért sem.
Nemzetközi gazdálkodás
Papírlapok csiptetősmappában. Gyors, nem kell cipelni sok füzetet. Amint hazamegyek összetűzöm az azonos előadáshoz tartozó lapokat, majd tantárgyanként rendezem műanyag bugyikban. Persze mindegyikre ráírom hogy melyik tárgy, hanyadik előadás, hanyadik hét.
Orvosi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!