Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen/fősulin lehet...

Egyetemen/fősulin lehet laptopon vázlatolni? Nem zavarja a tanárt?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy 2 évem van még egyetemig/fősuliig és addig kellene venni egy laptopot, de nem akár milyet.

Ritkán vagyok jó tanuló, van, mikor sokáig kell olvasnom a szöveget mire MEGÉRTEM, van amikor fel vagyok pörögve és szinte 1 óra is elég. Ezért szeretnék laptopon vázlatolni, mert gyorsabb és hamarabb ki tudom szedni a lényeget a szövegből. Szerintem a legjobb az lenne, ha egy mikrofont is rákapcsolnék a laposra és venné azt, amit a tanár mondd órán, csak ugye felmerül a kérdés, hogy lehet ilyet? Vagy ez tanárfüggő?

2014. máj. 18. 16:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez tanárfüggő, mint ahogy az is, hogy a jegyzetet felrakja-e az oldalára; nálunk volt olyan tanár, aki külön hangsúlyozta, hogy ne jegyzeteljünk az előadásán, hanem a mondókájára figyeljünk, a jegyzetek úgyis fent vannak az oldalán, ráadásul igen jó jegyzetei vannak.
2014. máj. 18. 16:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb tanár nem engedi, hogy felvedd az óráját. Legalábbis nálunk nem. Persze ki tudod játszani egy kisebbfajta diktafonnal, pl. elrejted a tolltartóba, vagy egyéb helyre, de nem biztos, hogy érdemes. Mármint mikor lesz annyi időd, hogy visszahallgasd az összes órát? Néha-néha viszont hasznos lehet.

Az meg, hogy melyik tanár enged laptopot használni az óráján, szintén változó. Van aki beszól még azért is, hogy iszol az óráján, van akit nem izgat, ha végig chatelsz valakivel, miközben ő beszél. Szóval ezt csak akkor tudod meg, ha megismered a tanárokat. :)

2014. máj. 18. 17:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezek szerint mindenre kell készülnöm... :) Most is van, hogy elrejtem a telómat a tolltartóban és felveszi az órát, eddig még csak 1-2 órát hallgattam vissza, de nem hallgatom teljesen, mert csak a bizonyos részére vagyok kíváncsi, ez hasznos, viszont mégis jobban örülnék, ha laposon kellene nyomnom a betűket, mert ha csak lapra/füzetbe vázlatolhatok tollal, akkor gyakran megesik, hogy felírom a címeket és utánanézek itthon. Minden esetre köszönöm a válaszokat, bizakodom, hogy megfelelő tanáraim lesznek. :)
2014. máj. 18. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!