Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépgyártás technológiai...

Gépgyártás technológiai technikus képzést megéri elvégezni?

Figyelt kérdés
Gondolkodok ezen a szakmán de sokmindent nem tudok róla igazából, milyen állásokat pályázhatok meg ezzel a végzettséggel? Illetve mennyire nehéz megtanulni?
2019. aug. 14. 16:33
 1/1 anonim válasza:

Helló!

Lehet nem aktuális a kérdés,de azért válaszolok!

Érdemes elvégezni ha van műszaki érzéked és tudsz rajzot olvasni. Nem nehéz elvégezni,de érdemes tanulni. Megfogod tanulni,hogy működik az esztergagép, marógép, fúró és számos gyártástechnológiát és ennek számításait. Mennyi forgácsot választasz le mekkora legyen a beállított fordulatszám és legfontosabb mekkora erővel terheled a szerszámot. Ha ezeket tudod akkor ráfog épülni CNC. Megtanulod a cnc programozás alapjait. Amit fogsz még tanulni a gyártás tervezés. Művelet terv, műveleti sorrend, szerszám kiválasztás és műszaki dokumentáció. Annyi biztos, hogy kicsi az esélye hogy ezzel fogsz foglalkozni, mert OKJ végzettséged lesz és nem nagyon vesznek fel embereket. Inkább mérnököket. Érdemes elvégezni egy Autocad tanfolyamot is mert lesz egy plusz papírod ami nagy előnyt jelent cégeknél és lehet nem a gyártósorra kerülsz.

Nekem is ez a végzettségem és elvégeztem egy Autocad tanfolyamot és egy mérnöknek a segédje vagyok. Tervezek ha szabad így fogalmazni ő csak leellenőrzi a dolgokat.

2020. jan. 27. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!