Villanyszerelő, Magas-/mélyépítő-technikus vagy vegyésztechnikus? Melyiket érné meg második szakmának elvégezni?
Ezek közül bármelyiket eltudnám végezni,csak nem tudom melyiket érné meg hosszútávra,amivel akár belföldön is eltudnék helyezkedni és megélni belőle.
Ha vannak ötletek szívesen várom :) (19/f,sz.sz.b. megxe?
Ha helyben szeretnél elhelyezkedni, elég reménytelen, de ha hajlandó vagy költözni ajánlom a vegyésztechnikust.
JNSz megyében kegyetlen hiány van belőlük, bárki el tud helyezkedni 160 nettós fizuért. És munkakörülmények is elég jók.
Szia én 28 éves/f vagyok. 6 éve dolgozom vegyésztechnikusként. Jelenleg 285.000 a bruttóm most, lesz fizuemelés és kb 310.000 bruttó lesz. Nálunk van túrórázási lehetőség is ami igencsak megdobja a fizut. Átlagban 350-400 at kapok készhez műszakpótlékkal (3 műszak) és havi 3-4 nap túlórával + a Cafateria ami havi 14.000 ft. Ez Budapesten kb ez az átlag bér. Van ahol kevesebb(kissebb vegyipari cégek) és van ahol több is (MOL)
A szakmának a jellege 60% elméleti és 40% fizikai munka kb, de ez is üzemtől és technológiától függ. Mennyire felszerelt az üzem. Vannak elavultabb üzemek ahol kézi hajtány van. De elmondható, hogy éjszakás műszakban jellemző, hogy akad idő pihenésre(Alvás) is, ami szerintem nem sok szakmáról mondható el. Ez az ipari (termelő rész), laborosok fizetését nem tudom pontosan de gondolom hasonló. Remélem tudtam segíteni a döntésbe.
Előző vagyok.
Ha pesti vagy akkor én a Petrik Lajos Kéttannyelvű... iskolát ajánlom, ott még talán van színvonala az oktatásnak.
1 évben alapozó labor lesz, megtanuljátok az alapvető lombikok, mérőhengerek nevét típusait mire, hogyan tudod használni, hogyan használj különböző mérlegeket. Lesz klasszikus analitikai laborod( titrálás, ionvadászat stb...) Szervetlen preparatív labor (Malachit zöldet csináltok majd és más szervetlen preparátumokat) Tantárgyak :Szervetlen kémia, Szerves kémia, Általános kémia, Fizikai-Kémia, Szakmai Angol, Műszaki Rajz, azt hiszem
2 év : Szerves Labor, Vegyipari technológia labor, Kis és Nagy műszeres labor.
Tantárgy: Vegyipari művelet, Vegyipari technológia biztos lesz plusszban.
Ilyesmikre emlékszem, de aki most jár oda az kiegészíthetné:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!