Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 23 évesen egyetem? Még időben...

23 évesen egyetem? Még időben vagyok, hogy átképezzem magamat?

Figyelt kérdés

Szeretnék valami teljesen mást kitanulni. Sajnos nem tetszik az aminek tanultam, rájöttem nem tudnék életem végéig ebben dolgozni, mások az elképzeléseim.

A képzés közben is végig motoszkált a gondolataimban, hogy nagyon tetszik, amit most kezdenék el. Meg hogy inkább az ami hozzám való, csak nem akartam félbehagyni a képzést és inkább elvégeztem.

3 éves a szak amit elkezdenék.

Vannak akik hasonló helyzetben vannak?

23L

2019. aug. 10. 13:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%

Nincs ember, aki élete végéig azt csinálná, amit először elkezdett. Anyáink korosztályában talán volt még ilyen. A jövőben nem lesz. Átlagosan 10 évente váltanod kell majd így is, úgy is, jobb ha szoktatod magad a gondolathoz.

Semmivel sem vagy elkésve, ez teljesen egyértelmű.

2019. aug. 10. 13:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Vannak hasonló helyzetben emberek. Többek között például én is hasonlóban járok, de én 25 évesen kezdtem el.

Voltak-vannak-lesznek idősebb hallgatók az egyetemen.

2019. aug. 10. 13:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Viccelsz?😁

Egy csomóan 35-40 évesen váltanak és mennek teljesen új egyetemre.

Más 23 évesen kezdi az elsőt.

Amúgy mi az első duplomád, amiről váltanák?

2019. aug. 10. 13:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

8 éves tapasztalattal jött teljesen más szakmából hozzánk az új munkatárs, aki MSc után 8 év munka és az után 3 év BSc után új szakmát kezdett. Nem bánta meg, élvezi. A tapasztalata sosem fog elveszni, és lehet, közvetlenül nem tudja használni közvetve profitál belőle, hiszen a gondolkozásmódja szélesedett.

Inkább válts nagy küzdelmek árán, mint maradj a nyomorban, amit nehezen viselsz és ami idő után felemészt annyira, hogy nem lesz energiád váltani és ott maradsz a nyomorban. Lehet nyers, amit írtam, de érdemes rajta elgondolkodni!

2019. aug. 10. 13:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Most töltöttem be a 26ot, van már egy szakmám és egy diplomám, de jövőre új szakot szeretnék elkezdeni én is, olyat, ahol a 3 év után muszáj elmennem mesterre is, hogy azt csinálhassam amit szeretnék. Szóval ha minden jól fog menni, 31 leszek, mire elkezdhetek az új hivatásomban tevékenykedni.

Felmerült bennem is, hogy nem lesz-e késő, de azért 31 évesen sem öreg még az ember, és biztos vagyok benne, hogy ez lenne a nekem való hivatás, és biztosan megbánnám később, ha nem vágnék bele.

2019. aug. 10. 14:01
 6/12 anonim ***** válasza:
82%

4:

Egyetértek.

Én 15 év után akarok most egy teljesen új területre váltani, mert amit lehetett, a maximumot kihoztam belőle, de már kevés, nem elégít ki.

Egyébként az elmúlt 15 évben nem az alapdiplomámmal kerestem a pénzt.

Úgy gondolom, hogy a Bsc 3 éve alatt még csinálom a régi munkám, de az Msc alatt már az újban szeretnék lenni.

2019. aug. 10. 14:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én most megyek estire, 27 évesen - és kb. még fiatalnak is számítok. :D

Nekem az életben munka terén a legfontosabb, hogy szeressem, amit csinálok.

Amúgy kb. 10 évente nem szeretnék váltani. Egyfelől rettenetesen tetszik, amit jelenleg tanulok (már bő 1 éve amúgy) és ehhez képest 10 év még kevésnek is tűnik, másrészt 10 év múlva ismét végigcsinálni ezt a hajcihőt, hááát...

Most megyek szabira, aminek 80%-ban tanulni fogok - jó, ennek konkrét okai vannak. Alapvetően pihenhetnék, de most két dolgot be szeretnék fejezni / véghez szeretnék vinni még az egyetem előtt, legelején.

Kérdező, hajrá! Nem vagy "idős" az egyetemhez.

Én amúgy nulladikos voltam és évvesztes. 19,5 évesen érettségiztem, az első egyetemi napomra rá 1 hónapra volt a 20. születésnapom. Ha akkor csak 2 éves, nappali OKJ-ra mentem volna, én is majd' 23 évesen kezdtem volna az egyetemet.

2019. aug. 10. 18:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Max. 10 év múlva legalább 2-3 új szoftvert meg kell tanulnod kezelni, ha épp nem helyettesítik a munkád kétharmadát az egyikkel, és kell teljesen mást tanulnod. A fejlődés fel fog gyorsulni, a változás pedig elkerülhetetlen. Aki arra készül, hogy a mostani munkahelyén meg nyugdíjba, nagyon meg fog lepődni.
2019. aug. 10. 18:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy ismerős az egyetemen 33 évesen kezdett most bele egy öt éves osztatlan képzése, és előtte már egyet elvégzett, meg még egy OKJ-s képzést is elvégzett, amiben dolgozott. Szerintem manapság senki sincs elkésve semmivel. Sokan 22-23 éves korban, egyetem 3-4. évében váltanak másra, mielőtt még elvégeznék. Van ez így, ne kételkedj magadban, állj bármikor annak neki, amit szeretnél. Jól tetted, hogy elvégezted, még sok év múlva mégis megtetszhet, és még későbbi munkában is hasznodra válhat. Drukkolok :)
2019. aug. 10. 19:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem jól tetted, hogy elvégezted a szakot. Én 2. évben hagytam ott, ugyanígy egy másik szak reményében, hogy tudjak emelt érettségikre készülni, de idén nem kerültem be és utólag belátom, hogy most már diplomám lehetne.

A lényeg, hogy én is 23 leszek, ha végre jövőre bekerülök, ráadásul osztatlan képzésre.

Szerintem ha én (már) nem rágódok ezen, te se rágódj. :)

Egyébként idén 24 év volt a felvételizők átlagéletkora.

2019. aug. 10. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!