23 évesen egyetem? Még időben vagyok, hogy átképezzem magamat?
Szeretnék valami teljesen mást kitanulni. Sajnos nem tetszik az aminek tanultam, rájöttem nem tudnék életem végéig ebben dolgozni, mások az elképzeléseim.
A képzés közben is végig motoszkált a gondolataimban, hogy nagyon tetszik, amit most kezdenék el. Meg hogy inkább az ami hozzám való, csak nem akartam félbehagyni a képzést és inkább elvégeztem.
3 éves a szak amit elkezdenék.
Vannak akik hasonló helyzetben vannak?
23L

Nincs ember, aki élete végéig azt csinálná, amit először elkezdett. Anyáink korosztályában talán volt még ilyen. A jövőben nem lesz. Átlagosan 10 évente váltanod kell majd így is, úgy is, jobb ha szoktatod magad a gondolathoz.
Semmivel sem vagy elkésve, ez teljesen egyértelmű.

Vannak hasonló helyzetben emberek. Többek között például én is hasonlóban járok, de én 25 évesen kezdtem el.
Voltak-vannak-lesznek idősebb hallgatók az egyetemen.

Viccelsz?😁
Egy csomóan 35-40 évesen váltanak és mennek teljesen új egyetemre.
Más 23 évesen kezdi az elsőt.
Amúgy mi az első duplomád, amiről váltanák?

8 éves tapasztalattal jött teljesen más szakmából hozzánk az új munkatárs, aki MSc után 8 év munka és az után 3 év BSc után új szakmát kezdett. Nem bánta meg, élvezi. A tapasztalata sosem fog elveszni, és lehet, közvetlenül nem tudja használni közvetve profitál belőle, hiszen a gondolkozásmódja szélesedett.
Inkább válts nagy küzdelmek árán, mint maradj a nyomorban, amit nehezen viselsz és ami idő után felemészt annyira, hogy nem lesz energiád váltani és ott maradsz a nyomorban. Lehet nyers, amit írtam, de érdemes rajta elgondolkodni!

Most töltöttem be a 26ot, van már egy szakmám és egy diplomám, de jövőre új szakot szeretnék elkezdeni én is, olyat, ahol a 3 év után muszáj elmennem mesterre is, hogy azt csinálhassam amit szeretnék. Szóval ha minden jól fog menni, 31 leszek, mire elkezdhetek az új hivatásomban tevékenykedni.
Felmerült bennem is, hogy nem lesz-e késő, de azért 31 évesen sem öreg még az ember, és biztos vagyok benne, hogy ez lenne a nekem való hivatás, és biztosan megbánnám később, ha nem vágnék bele.

4:
Egyetértek.
Én 15 év után akarok most egy teljesen új területre váltani, mert amit lehetett, a maximumot kihoztam belőle, de már kevés, nem elégít ki.
Egyébként az elmúlt 15 évben nem az alapdiplomámmal kerestem a pénzt.
Úgy gondolom, hogy a Bsc 3 éve alatt még csinálom a régi munkám, de az Msc alatt már az újban szeretnék lenni.

Én most megyek estire, 27 évesen - és kb. még fiatalnak is számítok. :D
Nekem az életben munka terén a legfontosabb, hogy szeressem, amit csinálok.
Amúgy kb. 10 évente nem szeretnék váltani. Egyfelől rettenetesen tetszik, amit jelenleg tanulok (már bő 1 éve amúgy) és ehhez képest 10 év még kevésnek is tűnik, másrészt 10 év múlva ismét végigcsinálni ezt a hajcihőt, hááát...
Most megyek szabira, aminek 80%-ban tanulni fogok - jó, ennek konkrét okai vannak. Alapvetően pihenhetnék, de most két dolgot be szeretnék fejezni / véghez szeretnék vinni még az egyetem előtt, legelején.
Kérdező, hajrá! Nem vagy "idős" az egyetemhez.
Én amúgy nulladikos voltam és évvesztes. 19,5 évesen érettségiztem, az első egyetemi napomra rá 1 hónapra volt a 20. születésnapom. Ha akkor csak 2 éves, nappali OKJ-ra mentem volna, én is majd' 23 évesen kezdtem volna az egyetemet.

Szerintem jól tetted, hogy elvégezted a szakot. Én 2. évben hagytam ott, ugyanígy egy másik szak reményében, hogy tudjak emelt érettségikre készülni, de idén nem kerültem be és utólag belátom, hogy most már diplomám lehetne.
A lényeg, hogy én is 23 leszek, ha végre jövőre bekerülök, ráadásul osztatlan képzésre.
Szerintem ha én (már) nem rágódok ezen, te se rágódj. :)
Egyébként idén 24 év volt a felvételizők átlagéletkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!