Mennyiségre a legtöbb tudást milyen egyetemen lehet felhalmozni?
5:
Hát nem tudom, szerintem orvosin több a felesleges töltelékanyag.
Szerintem nagyjából egyforma a keményvomalas komolyabb szakokon.
Szóval az olyan szakok például, mint a jog, orvosi, matematika, villamosmérnök, vegyészmérnök, gyógyszerész, építészmérnök, fizika, gazd. és pénzügy matematikai elemző elég kemények, mennyiségben és nehézségben is.
Annyi, hogy az osztatlan szakok azért adhatnak többet, mert 5-6 évig folyamatosan tanulsz és nem tudod ,,megszakítani".
Ha a természettudományos, mérnöki szakokból (tudom, hogy az építészmérnök osztatlan, nem arra gondolok) létezne osztatlan, akkor azok is ugyanolyan kihívást jelentenek.
Mennyiség szerintem humán- és társadalomtudományi szakokon több lehet.
Irodalom szakon félévente van kb. 200 olvasmány. Na az mennyiség. Bár ez csak olvasni való, nem tanulni való.
Jogi igen, ebből a szempontból ott kell a legtöbbet megjegyezni. Lehet, hogy 5 éves, de azt hiszem memorizálandó mennyiségben kicsit túllépi az orvosit. (Orvosi 6 éves, de abból 5 évet tanulsz, 6. év amolyan vizsga évnek számít.) De a gyógyszerész is elég húzos.
Olyan nincs, hogy felesleges tudás. Olyan van, hogy te azt nem fogod használni.
Van akinek jogász tanulmányaiból pont a pénzügyi jogra lesz szüksége, mert abból akar PhD szakvizsgát tenni. Van, akinek a polgári jog a fontos.
Orvosin sem egyértelmű. Van akinek az első két év kell, mert kutatóorvos szeretne lenni. Ha szakorvos, akkor a klinikai modulból az/azok, ami/amik a kiszemelt ágához kellenek, főleg.
Mondom. Ha létezne osztatlan képzés minden szaknál, akkor a keményvonalas, komolyabb szakok ugyanannyit adnának kilóra kb.
De szerintem felesleges ezt így nézni.
Építész, gépészmérnökinél sokat kell számolni, rajzolni. Kemikália mérnök :) hasonló. De a gyógyszerész is elég színes tudományág.
Én személy szerint matematikus és fizikus szeretnék lenni. És mondom, hogy e kettő közül az első két év tartalmaz annyit, mint a jog vagy orvosi első két éve. De mondhatnék akárhány évet példaként és bármelyik szakot. Van összehasonlítási alapom, mivel ezen klasszikus szakok tananyagát régen sikerült megszereznem kb. 1,5 éve.
Mindegyiknél más a kihívás. Én úgy vagyok vele, hogy egy műszaki rajz is mennyiség kategória és egy anatómiai ábra vagy akár egy jogrendszer elsajátítása is ugyanolyan érték.
A lényeg szerintem az, hogy időt vesz igénybe.
Azt hiszem, ennyit akartam nagyjából közölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!