Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi egyetem 4. évétől...

Orvosi egyetem 4. évétől szeretnék elkezdeni mellé egy másik egyetemet is, valamilyen olyan szakot ami egy általános műveltséget ad, főleg irodalom terén. Mit tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

Valami “egyszerűbb” szakra gondolok, amit nem megterhelő végezni így tudnám a kettőt párhuzamosan.

Néztem a szabad bölcsészetet de eléggé megosztóak a vélemények róla.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. aug. 6. 11:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én egyik évfolyamtársam, aki az első két évben csupa ötös volt mindenből, harmadévtől belevágott párhuzamosan egy informatikai képzésbe. Végig tudta csinálni mindkettőt, orvosi műszerekkel és kutatással szeretne foglalkozni, neki hasznos is ez így. A summa cum laude-t persze bukta így, neki a két egyetem miatt pont az utolsó évek lettek nehezek, sok stresszt élt meg. De végül két diplomával gazdagodott idén, és megvan a fix munkahelye. Szóval nem mindig és minden esetben öngyilkos dolog ez. Még olyanról tudok, aki levelezőn jogot végez mellette, de ő csúszik mindkét helyen.
2019. aug. 8. 11:03
 12/13 anonim ***** válasza:
Nyelvszak minek? Ott nyelvtant, irodalmat, és kultúrát tanítanak idegen nyelven, és már felsőfokon kell tudni. Ahol meg nem, ott az orvosi mellett nem lesz ideje. Ha meg dolgozik, főleg nem.
2019. aug. 22. 22:31
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

Azért lettek már negyedévtől tömbösítve az órák mert nagyon messze vannak a klinikák egymástól Budapesten és így sok időt meg tudnak spórolni a diákok. Mivel így vannak szabad napok is a munkahéten sokan dolgoznak is negyed- ötöd évben.

Bár a kérdésbe nem írtam ki, számomra fontos lenne hogy művelt ember legyek, nagyon szeretek is olvasni ezért gondoltam valamilyen bölcsész szakra.

2019. aug. 23. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!