Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biosz-kémia faktos vagyok, de...

Biosz-kémia faktos vagyok, de az irodalmat szeretem, mit tegyek így továbbtanulás előtt?

Figyelt kérdés
Jövőre érettségizek, biosz-kémia fakultáción vagyok, végig csak kitűnő bizonyítványt szereztem ezideáig. Minden vágyam az orvosi egyetem (volt). Viszont az utóbbi időben beleszerettem az irodalom tantárgyába. Szabadidőmben is verseket írok ahelyett, hogy a kémiai egyenletekkel babrálnék. A tanárok, ha megkérdezik mi szeretnék lenni, csak annyit válaszolok, hogy nem tudom. Ami igaz is. Mindig vonzott a színház és a művészet, amit eddig elfolytottam magamban. Most, továbbtanulás előtt bukott ki belőlem, hogy másra van igényem. Nem tudom van-e esélyem az orvosin kívül másra, mert már nagyon beszűkültek a lehetőségeim. Továbbá, mégegy ehhez hasonlóan jól kereső szakmát nem igen találnék. DE nem tudom, hogy én ezt akarom-e. Egy életem van, és nem szeretném elrontani azzal, hogy egy felelőtlen döntést hozok meg már most fiatalon. Szeretnék segítséget/tanácsokat/véleményeket kérni, hogy mit tehetnék, mivel tudnék elhelyezkedni így, megéri-e?

2019. febr. 9. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Az orvosi hivatáshoz és az egyetem elvégzéséhez nagy elkötelezettség és kitartás kell. Nem baj ha meggondoltad magad, ha úgy érzed nem a te utad, akkor válts. Semmi értelme, hogy itt rosszul érezd magad.

Ha azért nem válhatsz, mert már nem tudsz más emeletre felkészülni, és nem vennének fel egyetemre akkor ettől ne félj. Akkor abban az évben felkészülsz és újra érettségizel amiből kell.

Orvosként és hallgatóként bár nem tanulod, de élvezeted a művészetet. Szabad idődben írsz, olvasol, színházba mész.

2019. febr. 10. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez hasonló “jó kereső” szakmát tényleg nehéz találni. Nincs még egy olyan hivatás, amihez 6 év irdatlan mennyiségű tanulás után a kezdő fizetésed annyi, mint egy pénztárosé (ez nem ledegreládás akar lenni feléjük).

Ha azt hiszed, hogy orvosként vígan meg fogsz élni (ergó az anyagiak hajtanak), akkor felejtsd el. Ez hivatás, amihez elsősorban hivatástudat kell, az ad motivaciót, nem a pénz.

2019. febr. 11. 22:01
 3/4 anonim ***** válasza:

+ Ami a tanácsot illeti, ne hozz elhamarkodott döntest egyik irányba sem. Érzeseim szerint, ha most más felé szeretnél menni, akkor még nem késő más emeltre készülni, de ha bizonytalan vagy, akkor az sem baj, ha kihagysz inkább egy évet. Ne az legyen, hogy elkezdel valamit aztán rájössz, hogy mégsem érdekel és váltani akarsz.

Egyébként bölcsészetet csak akkor érdemes tanulni, ha mondjuk tanári pályára megy az ember, máskülönben hidd el, nem fogsz tudni bölcsészdiplomával elhelyezkedni.

2019. febr. 11. 22:07
 4/4 mi a fene ***** válasza:
Biosz-kémia párosítással, más is lehetsz, mint orvos, csak utána kell nézni, lehet találsz jól fizetőt is. A magyart hagyd meg hobynak, sajnos tapasztalat.
2019. febr. 21. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!