Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy működik egy levelező...

Hogy működik egy levelező tagozat általában? Mi kell hozzá és milyen sűrűn kell bejárni?

Figyelt kérdés

Érdekelne a romanisztika francia szakirály (BA) viszont dolgozom és fogalmam nincs hogy is működik pontosan egy levelező tagozat. Soha nem jártam egyetemre, így fogalmam sincs, hogy mégis hogy kellene belevágnom ebbe az egészbe.

A munkámról annyit , hogy hétfőtől péntekig dolgozom tehát mivel másik városban lenne csak levelező tagozat így maximum szombatonként tudnék bejárni.

Van lehetőségem így elvégezni egy levelező tagozatot?

Tanácstalan vagyok és igen sajnos belátom kissé öreg az egyetemhez (33) de nem szeretnék a jelenlegi szakmámban megöregedni és szeretnék valami értelmeset kezdeni az életemmel. A francia nyelv mindig érdekelt, a szenvedélyem, a hobbim.

Igazából már van egy középfokú nyelvvizsgám belőle de egyelőre ennyi.

Segítenétek, hogy mit tudnék tenni egy ilyen beosztásban egy másik városból?

Az iskola szegeden lenne én pedig pécsi vagyok.

Úgy látom itt a városban csak nappali tagozat indul.

2019. aug. 4. 18:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

jó tudni, hogy vagyunk ezzel így páran akik szeretnének változtatni.. hát bízzunk benne , hogy mindannyiunknak összejön valahogy mégis.

Én csak azt nem értem, hogy ebben a modern világban hogy lehetséges, hogy nem indítanak több levelező vagy távoktatás tagozatot.

Hiszen ott a skype lehetne online (is) tanulni..főleg ha olyan szakot választunk amihez tényleg nem kell személyesen részt venni az órákon.

No meg bosszantó , hogy a levelező elvileg a dolgozó embereknek van kitalálva mégis hétköznapokon is be kell menni.

Kérdem én kinek a munkáltatója engedi meg manapság, hogy szabadnapokat vegyünk ki főleg ha pont azért végeznénk egyetemet , hogy máshol próbáljunk szerencsét , az élet más területén...:S

Hát nem könnyű

2019. aug. 4. 20:39
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen szerintem is nagyon bosszantó. Az oktatóknak is könnyebb lenne, ha nem kellene péntek, szombat egész napokat még a levelezősökhöz is bejárniuk.

Meg már a kreszt is lehet online tanulni, jó tudom az más, de lehetne így ezt is. Meg gimnazisták is lehetnek magán tanulók. :/

Egyébként az apor vilmos főiskola vácon a levelezősöknek csak szombaton tart órát! Nézd meg hát ha az általad kinézett szak is szokott lenni ott.

Nekem ez az egyetlen lehetőségem, csak az a baj, hogy nagyon messze van onnan ahol lakom. Olyan 5-6 órára.

Tehát ha szombaton akarnék utazni max 9-re odaérnék, de ahhoz már 3-kor hajnalban el kellene indulnom. És mindenhéten vannak órák. És ez kivitelethetetlen. Esetleg úgy lehet megoldani, hogy pesten péntek estére keresek minden héten szállást. És pesttől már csak egy óra másnap reggel vác.

Csak még szombat este haza is kell jutni valahogy.

Reggel 8-tól este 8-ig minden héten órák vannak szombaton.

Ez az egyetlen fősuli, amit találtam, hogy szombatonként tartja az óráit. A többi mind péntek szombat.

Csak az a baj, hogy ezt azért 4 évig csinálni nem könnyű. Plusz azon kattogni vajon lesz -e minden héten szállásom.

2019. aug. 5. 10:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én most jelentkeztem munka mellett. A suli honlapján már fent van a jövő évi tanrend, 2hetente péntek-szombat lesznek konzultációk levelező munkarendben.

Jelenleg arra várok, hogy a főnökömnek jó kedve legyen, hogy elé tudjak állni ezzel a dologgal, mmint hogy 2hetente pénteken nem dolgoznék, de szabim sincs ennyi, szóval találjunk ki rá valamit.

Szerintem csak hétvégén nem megoldható a dolog. Szabadság, fizetés nélküli szabi, táppénz...

2019. aug. 5. 11:10
 14/14 A kérdező kommentje:
nekünk még betegen is menni kell dolgozni..:D szóval esélytelen lenne nekem elkéretőzni. Vácon mi érdekelne kérdező? amúgy arról nem is beszélve hogy ez mennyi rengeteg plusz költség egy embernek, utazni plusz a szállás....lehetetlen.
2019. aug. 5. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!