Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért védi itt mindenki a...

Miért védi itt mindenki a foglalkozásdoktori címet? Amikor a világon sehol máshol nem lesz doktor egy gyógyszerész, jogász, államtudós, de még orvos sem csak azért mert lediplomázik.

Figyelt kérdés
2019. aug. 1. 21:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
Én orvostanhallgatóként nem értem, hogy miért számít egyáltalán, hogy van-e dr a nevem előtt, vagy nincs. Egy orvost nem azért tisztelnek, mert dr, hanem azért, mert emberséges, nagy tudású, jó szakember. Aki nem az, az hiába prof, dr, phd, a betegek szemében akkor is egy tahó, magától elszállt pötskalap lesz. A kollégák között sem igazán jelent semmit, hogy dr vagyok, mert ők is mind azok. A fizetés szempontjából sem számít, egy rezidens is dr és mégis szánalmas fizetése van. Normális ember pedig nem vág fel a titulusaival, az új szomszédnak vagy a baráti társaság új tagjának nyilván nem úgy fogok bemutatkozni, hogy "dr Kiss Mari" vagyok, hanem csak simán "Kiss Mari", ha szóba kerül a foglalkozásom, akkor pedig megmondom, hogy orvos vagyok, szóval a hétköznapi életben sem fog senki hasra esni előttem ilyesmi miatt.
2019. aug. 2. 09:47
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, de mi az hogy a takarító is megkapja? Egy orvos 20szor annyit tanul és dolgozik mint bármely tudományos phd-t szerzett ember. Attól, hogy nem kutat, csak egyszerűen a belét is kitanulja és kidolgozza, ugyanúgy jár neki a doktor.

Különben is, mi jut eszébe egy átlagembernek a doktor szó hallatán? Nyilván az orvosok. Azok az igazi doktorok. Heti 60-80 órában dolgoznak, előtte 10-12 évig tanulnak. Igenis megérdemlik.

Oké, hogy vannak olyan területek, ahol alapból nem járna, de ha egyszer megdolgoztak érte, miért ne?

2019. aug. 2. 10:02
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Orvos vagyok, én a PhD-t tartom viccnek. A mai magyar kutatások 95 százaléka, még természettudományos területen is orbitális baronságokkal foglalkozik. Kb mint a britt tudósos viccekben, a bölcsész, meg egyéb területeken ez még inkább igaz. Igazából az egész magyar tudomány ma egy rohadt nagy gittegylet. A kutatás célja nem az ismeretek bővítése, hanem az impaktfaktor szerzés majd az azzal történő egyetemi péniszméregetés.

Ma Magyarországon az érdemi kutatómunka nagyjából kimerül a Richternek meg az Egisnek a kutatói tevékenységében,továbbá a műszaki egyetemek gyakorlati kutatásaiban.

2019. aug. 2. 13:35
 14/17 Ákos510 ***** válasza:
86%
Mert nálunk ez a középkor óta hagyomány. Mivel ez csak egy CÍM, az égvilágon semmi plusz előnnyel nem jár. Csak vannak, akik irigyek, hogy phd nélkül is a nevük mellé írhatják, a másik fele meg képes istemkomplexusba esni, mert hamar a nevük mellé kerül.
2019. aug. 2. 22:22
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Jogot tanulok és hamarosan én is dr. leszek. Utálom amikor megkérdezik, hogy rendes jogásznak tanulsz? dr. leszel? Aztán úgy néznek, mint ha ez valami extra nagy dolog lenne. A jogász hallgatók nagy része nem beképzelt és lekezelő, de a kivitél sokkal inkább megmarad az embernek. Röhejesnek tartom azt, hogy hallgatóként dr. Xy-ként mutatkozik be valaki. Meg amúgy is. Egy hétköznapi szituációban miért fontos? Legyen büszke arra, hogy elvégezte. De, ez a menőzés szörnyű. Aztán évekig ügyvédjelölt minimálbérért, napi 10-12 órában.
2019. aug. 16. 18:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában, Csehországban, Németországban és pl. Svájcban is szokás a dr.jur. használata. Nézzetek meg példának okáért egy érintett országbeli ügyvédi (jogászi) honlapot!
2020. szept. 8. 22:55
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, igazad van: a felsoroltakon kívül Olaszországban és az USA-ban is használatos az előjel a jogászoknál.

Csehországban pl. tudomásom szerint JUdr. a pontos cím.:)

2021. márc. 21. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!