Szerintetek hatással lehetne a magyar gazdasági és technológiai fejlődésre, ha minden gyermekes családnál matematika tankönyvket helyeznének el?
Utolsó: Hogyha gyerekkorban nincsenek bizonyos kényszerítő erők, akkor hogy alakul ki ugyan az érdeklődés, ami később segít orientálódni az életben?
Ha nekem nem nyomtak volna könyvet a kezembe, valószínűleg nem az lennék, aki ma.
Helyesbítek: Ha nem lettek volna korlátok, annó egész nap a gép előtt ülök és édességet zabálok, aztán tinédzserkoromban csak tépek és maszturbálok, felnőttkoromra meg egy senki lesz belőlem.
Jó, nem ennyire fekete-fehér, de szerintem fontos, hogy a gyereknek legyen egy külső erő, ami szabályozza a kis komfortzónáját.
Természetesen, mint ahogyan a kérdésben is utaltam rá, nem a hagyományos, mindenki által unásig tanult középiskolás tankönyvekre gondolok, hanem tudományos könyvekre - hiszen azoknak lehetne igazán haszna.
Szerintem Bojár úr, aki tudvalevőleg ennek az elktölezettje, szétszórathatna pár ezer ilyen matematika-bibliát, utánkövetéssel. Ha az eddig kiadott könyvek egyike sem megfelelő, akkor akár meg is lehetne bízni egy tudósokból álló testületet egy új kézikönyv kidolgozására. Lehetne a címe ez: "A matematika bibliája", vagy havi kiadvány esetében: "Matematikai kalendárium". Tudást a népnek, ne csak kenyeret és játékokat.
"tudósokból álló testületet egy új kézikönyv kidolgozására. Lehetne a címe ez: "A matematika bibliája", vagy havi kiadvány esetében: "Matematikai kalendárium". Tudást a népnek, ne csak kenyeret és játékokat."
Ezen jót nevettem. Majd a tudósok megmondják... Naiv vagy nagyon. Attól, hogy ők tudósok, még nem értenek a gyerekekhez. Itt társadalmi, politikai problémák vannak. A könyvek semmit nem érnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!