Az egyetemen mik a kötelező tantárgyak, amit minden szaknál kell tanulni?
Olyan tantárgy, ami minden szaknál kötelező, nincs. Minden szaknak más a kötelő tanrendje, ezek azok a tárgyak amik teljesítése nélkül nem teheted le az államvizsgát.
Pl én két szakos tanárként 15 kötelező órám van, az első félévben, míg a testvéremnek szociológusként 8.
Egyedül diplomamunka van minden szakon, de az is mindenhol már témákkal
Aki egyetemen van, az valószínűleg érettségizett matekból és nyelvből, igen.
A külföldiek gyanítom magyarból nem.
Mindenesetre nincs kötelező matek, magyar vagy nyelv, se semmi más.
Csatlakozom az utolsóhoz, jogász szakon is volt régen statisztika meg szociológia. Kérdem én, minek? A filozófiát meg a politológiát még csak-csak megértem, de a különbőző statisztika számításoknak soha az életben nem veszem hasznát.
Még ami előfordult nálunk az a kommunikációs ismeretek, lényegében semmi értelme nem volt ennek sem.
Nincs ilyen. Talán a szakmai idegennyelvet mondhatnám, az a legtöbb helyen van, de a pszichológia,infó és matek alapok is gyakran előfordulnak.
Persze ezekben az esetekben is vannak eltérések. És sokszor csak a nevében ugyanaz a két tárgy.
Egy óvodapedagógus matekórái merőben eltérnek egy mérnökétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!