Szerintetek hatással lehetne a magyar gazdasági és technológiai fejlődésre, ha minden gyermekes családnál matematika tankönyvket helyeznének el?
Hát én nem hiszem, hogy ez túl sok eredménnyel járna. A bioszt azért szerethetted meg ilyen alapon, mert amit te is írtál, az ábrákra lettél figyelmes. Egy matekkönyvben ezzel szemben egy halomnyi szám van, zárójelek, geometriai formák, amiből egy gyerek nem ért semmit, szerintem kb. azonnal félredobná.
A biológiát, történelmet meg lehet szeretni képeskönyvek alapján, de a matek nem ilyen.
Szerintem az iskolai matekoktatást kellene megreformálni, az több eredményre vezetnek.
Fuuu el tudom kepzelni mennyire erdekelheti a kisgyereket a derivalas:DDDd sztem nem hulyeseg amit mondasz de az elet kicsit szelesebb a matematikanal, a gyerekek erdeklodese hatarozza meg azt hogy mivel foglalkoznak. Na most engem gyerekkent raszoktattak az olvasasra de aztan mar kerni sem kellett, mert elveztem. Ez igy progressziv. Ha pl arra szoktatnak ra h ostorral kergetnek a lakasban az nem hiszem h hozzajarul a szemelyisegfejlodesemhez-pozitiv iranyba. Teny h mindenre ra lehet szoktatni egy kisgyereket, kerdes hogy boldogga is teszi. Mert enszerintem fontosabb egy ember lelke mint egy egesz orszag gazdasaga de ez szemelyes meglatas csak.
Mellesleg a fo problema itt az h alapbol nem erdekli manapsag a gyerekeket semmi. Ez a baj. Es a konyvek fantaziafkrmalo vilaga epp erre lenne hivatott, hogy ezt gyerekkorbn egyszer es mindenkirra orvosolja. Elkepeszto kulonbseg van azok kozott a felnottek kozott akik gyerekkorukban olvastak es azok kozott akik nem
Hagyjuk már ezt a könyvesdit. Akinek csak ilyenek jutnak az eszébe, az valahol nagyon leragadt. Tele van az internet "játszva-tanulós" appokkal. Azokban sokkal több a potenciál. És akkor rögtön egy könyv ismeretei helyett, több tucatot kaphatsz!
Amúgy meg nem az a baj, hogy nincs matekkönyv. Mert van. Még csak nem is a minősége a legnagyobb baj. Hanem az, hogy a szülők xarnak az egészbe, nem tudnak, és van hogy nem is akarnak segíteni a gyereknek. A tanárok meg cseszettül alul vannak fizetve. Az érettségi jelentős része verselemzésből meg bebiflázásból áll. Nyelveket heti 3-4, esetleg 5 órában akarnak tanítani. Nem értik, hogy az nem így megy. Ha otthon nem gyakorol a gyerek folyamatosan, akkor nem sok értelme van. Azt mindenhol megtanítják mi az a metafora meg, hogy milyen Arany Őszikék korszaka, de pl azt nem, hogy mi az az IP cím, vagy hogy működik az adózás. Amíg ilyen bullshit megy az iskolákban addig itt senki ne számítson oktatási forradalomra.
Ja és a társadalmi mobilitás borzasztó: aki szegény, az is marad...
Szerintem egy gyereknek nem kéne erőltetni ezt, mindenkinek egyéni érdeklődési köre van/lesz, ami úgy alakul ki, hogy sokféle dologgal megismerkedik. Ilyen erővel legyen képes történelem, fizikakönyv, földrajzi atlasz minden háztartásban. Nemcsak a matematika fontos, azon kívül számos más természet-és bölcsészettudomány van, ha valaki odajut, majd választ belőle.
Egyébként még ha ezt bevezetnék is, nem csak egy aluliskolázott családban, hanem egy történész házaspár otthonában is a sarokban porosodna a könyv.
Értelmetlen lenne.
Elsőban már kapunk matematika tankönyvet. Miről van akkor szó?
Nem azért szeretem a történelmet, az irodalmat, a nyelveket, mert kiskoromba leraktam elém egy könyvet. Ami érdekelt, azt megtaláltam magamtól. Más dolgok, pl mesék szeretteték meg velem ezeket a dolgokat, nem egy tankönyv, amiből egy szót nem értettem volna.
Pl nagyon érdekel az egyiptomi történelem és kultúra. Ezt visszavezetem arra, hogy a kedvenc gyerekkori mesém egy fiatal múmiáról szólt, majd később elmentem ezzel foglalkozó gyerektáborokba.
Több és színesebb lehetőséget kell adni és meghagyni a gyerekeknek. Amit te írsz, az is egyfajta kényszer lenne.
Egy forintot nem költenék plusz tankönyvre vagy Bibliára. Ha letennél a házunk elé bármelyikből egyet, egy órával később már emgtalálnád a eBay-en vagy a Vaterán.
Idővel mindenki megtalálja, ami érdekli, nem kell az arcába tolni semmit.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!