Az mennyire reális szerintetek, hogy osztatlan tanárképzésen 450000-500000 HUF egy félév?
Engem ez nem érint, kérdésem elméleti, csupán érdekel, hogy mások hogy látják ezt.
10 félév... kb. 5000000HUF...
Ki az, aki így önköltségesre megy?
Tudom, lehet mondani, hogy tanuljon úgy, hogy kerüljön be államira. De most NEM ezen van a hangsúly, hanem az összegen.
Lehet, már így akarják csökkenteni a jelentkezők számát? Jövőre pedig hozzájön még a minimum egy emelt + középfokú C típ. nyelvvizsga beugrónak, hogy egyáltalán jelentkezni lehessen.
Nekem már van két diplomám és egyelőre NEM tervezek újabb iskolarendszerű tanulmányba kezdeni.
Csak elméleti szinten érdekel, hogy ki hogy látja ezt.
Ennyi pénzért inkább piacképesebb szakot végeznék el.
Aki mégis ennyi pénzért önköltséges tanári szakra megy az kidobta a pénzet az ablakon.
Amire szükség van, ott segítik a bejutást (sok férőhely, olcsóbb önköltséges, stb.), amire pedig nincs szükség, azt nem támogatják.
Szerinted miért kell a mérnöki-infó szakokra Pesten kívül minden egyetemen csak 280 körüli pont? Meg az önköltséges is 350.000 körül van ezeken.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én is ezt vélem felfedezni, hogy így indirektbe irányítják a jelentkezőket bizonyos szempontból.
"Amire szükség van, ott segítik a bejutást (sok férőhely, olcsóbb önköltséges, stb.), amire pedig nincs szükség, azt nem támogatják."
Nem vagy tisztába vele, hogy milyen szintű pedagógushiány van már most is.
"miért kell a mérnöki-infó szakokra Pesten kívül minden egyetemen csak 280 körüli pont?"
Azt ugye tudod, hogy a pontszámokat nem központilag alakítják aszerint, hogy mire van a legnagyobb szükség? Azoknak a gyerekeknek a nagytöbbségéből, akik minimum pont környékén jutottak be info szakokra, sosem lesz informatikus. Sem mérnök, sem programtervező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!