Nemzetközi gazdálkodás vagy jogász szak?
Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok. Már régen eldöntöttem,hogy angolból és történelemből szeretnék emeltet tenni, így nyílván olyan szakmákat kerestem magamnak,amiknek felvételi követelményei ezek a tantárgyak. Jelenleg ez a két szakma érdekel,de tudom,hogy ezeknek a szakmáknak van bizony sok hátránya is.
Szerintetek melyik a piacképesebb szakma ezek közül? Hiszen túlképzés folyik belőlük. Ti melyiket tanulnátok a helyemben? Személyes véleményeitekre lennék kíváncsi,persze tudom,hogy nekem kell dönteni,de jobbnak találom,ha néhányan hasznos tanácsokkal láttok el,esetleg személyes tapasztalatokat írtok le.Előre is köszönöm azoknak,akik segítenek.
Nemsokára jönnek majd azok a kommentek, akik az utolsó vérükig a jogot védik és magasztalják. A probléma ott van, hogy az NG egy alapképzés, a jog pedig egy osztatlan mester, így a kettő összehasonlítása értelmetlen. A GPME az egyetlen osztatlan közgázos szak, és az már összemérhető a joggal. (Lekopogom, hogy nehézségben is, lásd matematikai alapszigorlat és társai...)
Egy NG szak után mindenképpen érdemes egy közgazdasági mestert is csinálni. A jog után pedig valamilyen jogi szakvizsga erősen ajánlott. Én NG szakos vagyok, de nem akarom ráderőltetni a közgázt. Ez a te döntésed; de ismerek olyanokat, akik jog után/közben kezdtek el egy közgázos szakot, illetve olyan közgázost is, aki levelezően elkezdte a jogot is.
A lényeg az, hogy egyikkel sem lehet melléfogni, pl. a mai vezető politikusok, miniszterek, államtitkárok, polgármesterek, üzletemberek túlnyomó többségének jogi és/vagy közgazdasági végzettsége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!