ELTE jog vagy nemzetközi gazdálkodás Corvinus?
Nekem több jogot végzett ismerősöm nagyon nehezen helyezkedik el. Szeretik a munkájukat, de nem találnak könnyen jól fizető állást. Ez a képzés szerintem sokkal inkább behatárol, mint a legtöbb gazdasági szak, amik után viszont érdemes specializálódni, mert a túlképzés miatt muszáj valahogy kitűnnöd a sok közgazdász közül.
Én egyébként idén érettségizek és Corvinus nemzetközi gazdálkodást írtam be az első helyre. Úgy tűnik, fel fognak venni :))
A felelősséget tekintve az ügyész és a nyomozó nagyon felelősségteljes állás, míg a külföldi kapcsolattartó max elveszti a munkáját rossz döntés esetén, addig egy ügyész és nyomozó nagyobb bajban lehet, ha elnéz valamit.
Fizetés szempontjából az ügyész alapesetben jobban keres, mint egy nemzetközi kapcsolattartó, sőt a kapcsolattartók többségének nem is kötelező az egyetemi végzettség éppen ezért sokkal többen jelentkeznek erre a szerepkörre, ezáltal pedig a fizetési igény is csökkenhet.
De ezektől függetlenül azt válaszd, amelyik jobban érdekel téged, amelyiket még fáradtan is szívesen végzel.
ui: Tudom, hogy a külföldi kapcsolattartó egy nagyon fancy cuccnak hangzik, de általában nincs ilyen jellegű állás pályakezdők számára, mármint ha a country manager állásra gondolsz, mert ott már több, mint 5 éves munkatapasztalatot várnak el, amelyet valamilyen vezető gazdasági pozícióban kell eltölteni.
*Azt nem tudom mi a pontos megnevezése, de nekem ez szimpatikus lenne.:D
Egyébként tudom, hogy jogász alapból többet keres, de a pályakezdő fizut nagyon keveslem, meg amit írtatok is, hogy elég nagy a felelősség...
Manapság az tud igazán elhelyezkedni aki szakirányban dolgozik már egyetemi évei alatt. Tehát amikor lediplomázik akkor már 1-2 éves szakmai tapasztalattal indul.
Tehát ha csak végig nézzük a gyakornoki állásokat :D Hát nyelvet igénylő munka sokkal több van mint jogász. Utóbbinál pedig pályakezdőként sokkal jobban függesz a kapcsoalatoktól ismerősöktől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!