Corvinus Nemzetközi Gazdálkodás vagy ELTE Jogász?
A Corvinus adott képzését nem ismerem, így arról nem tudok beszélni neked.
Viszont én magam is az ELTE-ÁJK joghallgatója vagyok, így azzal kapcsolatban mér vannak érdemi információim. A munkaerőpiacon a jogi diplomák között az mienk a legjobb, sok álláshirdetésben olvastam, hogy előny vagy elvárás az ELTE-n szerzett jó minősítésű diploma.
Hogy mennyi az elhelyezkedés esélye? Nekem is azt mondták, hogy 0, mivel nekem még az ismerősi körömben sem volt jogász, nem hogy a családban, így semmi protekcióval nem bírtam. Aztán egyszer az egyik szemináriumvezetőm elhívott az irodájába gyakornoknak. Azóta ott vagyok, és hamarosan már mint ügyvédjelölt fogok ott dolgozni. Szóval persze nem egyszerű az elhelyezkedés, de messziről sem lehetetlen.
Remélem hogy tudtam neked segíteni a döntésben, még akkor is ha kérdésedre érdemben nem tudtam válaszolni.
A szavakkal vagy a számokkal bánsz jobban? ...
Közgazdászként egyáltalán nem lehetetlen elhelyzkedni, csomó helyre keresnek, ráadásul az általad választott szak, még viszonylag erős is. Egyébként nem zárják ki egymást, sőt sokan mindkettőt elvégzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!