Melyek a legelitebb, legnevesebb külföldi egyetemek?
Tudom, hogy vannak rangsorok, de arra vagyok kiváncsi, hogy az emberek fejében milyen kép él, melyik egyetemet tartják a legnívósabbnak.
(Akár tudományterületenként is lebontva, mert biztos van olyan egyetem, ahol a humán tárgyak a jók, és van olyan, ami reálban erősebb)
Még egy pár eléggé jó brit egyetem: Imperial, UCL, Bath, Durham, Glasgow.
Amerikaiak közül Columbia, Princeton, UCLA, Johns Hopkins.
Nekem orvosi esetén rögtön a Harvard jut az eszembe, illetve a Johns Hopkins.
(Közbe megnéztem és előbbi a leggazdagabb egyetem a földön, utóbbi pedig a legnagyobb kutatási alappal rendelkező)
Biológia és állatorvosi szaknál így magamtól az Edinburghi Egyetem jutna eszembe, többek között ott tanult Darwin.
(közben megnéztem, ezekből tényleg benne van a legjobb 10-ben)
Fizikából tudom, hogy az ETH Zurich a #1.
Ez közismert...
Műszaki képzésekről az MIT jut eszembe, de érdekes mert ahogy nézegettem a rangsorokat, az orvosi részlege is nagyon kienelkedő...
Még ami nem amcsi, de tudom hogy elit egyetemnek számít, persze az Oxford, Cambridge, UCL-en kívűl, az például a NUS, meg a Tokiói Egyetem...
De egyébként igen, nagyon kevés nem angol, vagy amerikai egyetem szokott szereplni a listákon.
Ennek oka szerintem leginkább a pénz lehet. A top 50 leggazdagabb egyetem között nincs még csak angol sem.
47 amerikai van és 3 kanadai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!