PhD itthon vagy külföldön Matematikából (applied vagy pure Mathematics? Ti mit javasoltok?
Hanyadéves vagy?
Tényleg nem értelek. Ezt [link] megtalálni 20 s volt.
Ha reális esélyed van PhD-be kezdeni, akkor 1. A témavezetődet csak megkérdezted a dolgokról. 2. A témavezetőd csak megkérdezett. Neki ezeket tudni kell.
Nézd meg a szaklapokat! Melyik egyetem jegyzi a legtöbb, legnagyobb impakt faktorú cikket. Ott sok jó kutató van, akkor színvonalas kell legyen a doktori iskola is.
A matematika doktori sikeres vagy akként eladható befejezésére a gépész, vegyész, fizikussal szemben nincs garancia.
A kérdésedre szerintem egyértelműen a külföld (USA) a válasz. Bár matematika az lehet hogy kakukktojás, mert abban talán itthon is van komoly szakmai háttér még. De ha arra gondolok, hogy hogy verik szét az MTA-t, akkor szerintem a matematikusok sem fogják megúszni.
Szóval hosszú távon szerintem mindenképp próbálj meg angolszász országbeli karriert becélozni. A fő emellett szóló érv, hogy a munkakörülmények, munkakultúra, a szakmai közösség, a szervezeti háttér hatékonysága sokkal inkább elősegíti a produktív kutatómunkát, mint itthon.
Erasmus nem játszik, mert az európai, és az tényleg nem lenne nagy erőlelépés.
Az egyetem kiválasztásánál pedig szépen nézd meg a top USA listát (Stanford, Berkely, MIT, Harvard, Yale, Princeton, Columbia, John Hopkins stb.)és sorba adhatod be a pályázataidat.
mi az a john hopkins :D :D
menny inkab oxfordba meg cambridgebe azok az igazi oró jo hejek :)
Mér lettem lepontozva??
Az a cambrige meg a oxford azok nagyon menő helyek a tankönyvek is onnan vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!