Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen középiskolai és érettsé...

Phoonpog kérdése:

Milyen középiskolai és érettségi jegyek kellenek ahhoz, hogy felvegyenek egy külföldi egyetemre?

Figyelt kérdés
Sziasztok,18 vagyok, jövőre (ha minden igaz) továbbtanulok és magyar egyetemek mellett külföldre is beadtam a jelentkezésemet. A kérdésem azokhoz szólna akik tudnak bármi útmutatást nyújtani arra vonatkozólag, hogy kb. milyen átlag szükséges ahhoz, hogy érdemesnek tartsanak külföldön arra, hogy felvegyenek. (Tisztában vagyok vele, hogy ez országon, illetve intézményenként eltér, de általánosságban kíváncsi vagyok rá. ) A felvételhez szükséges nemzetközi nyelvvizsga eredményét már feltöltöttem, de sajnos nem találtam konkrét infót arról, hogy milyen jó jegyekre van szükségem (a középiskolai évvégi jegyek és az érettségi bizi alapján vesznek fel). Az évvégijeim 10. osztályig elég rosszak voltak, de 11-ben már csak 1 3-asom és 2 4-esem, idén 2 4-esem volt. Az érettségijeim 80-90 körül lesznek (matek 55% lett csak). Szóval arra is kíváncsi lennék, hogy ha ti vagy egy ismerősötök külföldön tanul/tanult, milyen középiskolai eredményeket ért el előtte. Elsősorban Svédországra lennék kíváncsi, mert oda jelentkeztem, de bármiféle tapasztalatot nagyra értékelnék a témával kacsolatban.

2019. jún. 3. 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Kutyát sem érdekli a középiskolás jegyeid. Egyedül az érettségit és a nyelvvizsgát nézik.

Milyen országban/szakon és egyetemen gondolkozol? Ha vannak elképzeléseid, nem nehéz megtalálni a kérdéseidre a választ. Ha van konkrét egyetem és szak kilátasban, akkor szinte két kattintás az egész, mivel fent vannak az egyetemek weboldalán, hogy melyik országból érkezőknek milyen otthoni végzettség és jegy kell. A legtöbb neves egyetem honlapján fent van minden infó, ha mégsem akkor pedig email-ban megkérdezed és megírják milyen jegyek kellenek érettségin.

Javaslom, hogy az érettségi jegyeid ne nagyon essenek 4-es alá, valamint egy emelt sem árt a szakodhoz legközelebbi tárgyból. Nem hiszem, hogy követelmény, de jobb ha van. B2 nyelvvizsga elég mondjuk az angol egyetemeken, de inkább C1 legyen. Ha nincsen meg minden követelmény, akkor nem vesznek fel, maximum csak 0. évre.

Ha angol egyetemekkel kapcsolatban érdeklődnél, akkor dobj egy privátot. Más országok oktatásában nem vagyok jártas.

2019. jún. 3. 20:55
 2/2 anonim ***** válasza:
#1 Nem olvastam végig a kérdésed, így Svédországig sem jutottam el. Mindegy, már javítani nem lehet. A válaszom leginkább az angol oktatásra irányult egyébként, svédeknél nem tudom mit és hogyan számolnak el.
2019. jún. 3. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!