Tovabbtanulas Angliaban? Mik a teendok?
Szeretnek az Egyesult Kiralysagban tovabbtanulni par ev mulva.
• Mit kell tennem a TB kartyammal, lakcimkartyammal es hasonlokkal? Miket kell elinteznem mielott kikoltozom?
• Kint miket kell majd elinteznem?
NAV-nál le kell jelentened, hogy szüntessék meg a TB-d fizetését.
Viszont ha nem csak arra a pár évre jössz ki amíg az egyetem tart, akkor érdemes a lakcímkártyádat és a személyidet is leadni, és kapsz helyette egy olyan lakcímkártyát amin az áll, hogy "külföldön élő magyar állampolgár". A személyi helyett pedig csináltatsz útlevelet.
Angliában pedig csak egy National Insurance Number (NI number) kell.
Fel kell hívnod egy telefonszámot amit a neten megtalálsz, és a városodban kapsz egy időpontot. (Vagy egy közeli nagyvárosban).
Ott lesz egy rövidke kis interview, tesznek fel pár kérdést, miért vagy itt és mik a szándékaid stb, és utána postázzák a papírt.
Ennyi valójában.
Ja és azt hiszem be kell regisztrálj háziorvoshoz is. Ott csak egy papírt ki kell töltened, leadod a rendelőben és arról is jön majd a papír. Szóval ha valami gond lesz, lehet kihez menni.
#2 Source?
Mert én még sehol sem láttam, hogy mi lesz akkor ha kilépnek.
Még a Student Finance oldalán is ködös a leírás ezzel kapcsolatban, mert még ők sem tudják és még semmi sem biztos.
Ha kilépnek, nem lesznek az EU tagjai. Ez azt jelenti, hogy többé nem fog rájuk vonatkozni az EU-s jogszabály, tehát nem lesznek kötelesek pénzt osztogatni EU-s állampolgároknak. Ezért ugyanazok a feltételek fognak vonatkozni az EU-s diákokra mint a többi külföldire, ki kell fizetniük a tandíjat zsebből.
Ez 2023-ig lesz érvényes azoknak, akik 2019-ben jelentkeznek egyetemre.
Még hivatalosan nincs erről döntés, hogy mi lesz a Brexit után, és azokkal akik 2020 után jelentkeznek, de logikus, hogy ez lesz, nem fognak pénzt osztogatni, tehát a kérdezőnek nem kellene annyira beleélnie magát hacsak nem idén vagy jövőre megy egyetemre.
Fognak pénzt osztani, nem idióták ők se :)
És eddig is 9250 font a tandíj EUsoknak xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!