15 eves vagyok, jovore tanulhatnek Angliaban, hogy gyozzem meg a szuleimet?
15 eves vagyok, lany. Van egy 17 eves ismerosom, aki 4 eve egyedul lakik es elt mar fel evet Angliaban de most visszajott es 2018 szeptemberben megy Angliaba es oda fog koltozni. Gyerekkorom ota ismerem, jo baratnok vagyunk nagyon, mindig szamithattunk egymasra. Mivel en semmikepp se szeretnek Magyarorszagon egyetemre menni. Most 9-es vagyok, a 17 eves baratnomnel tudnek lakni Angliaban, megengedte es be is tudna iratni az o sulijaba.
De meg kene gyoznom a szuleimet hogy elengedjenek. Alapvetoen nagyon engedekenyek, es szerintem ez most az ev jovomet alapozna meg. Ha most van lehetosegem kimenni angliaba es ott tanulni, folyekonyan beszelni a nyelvet az sokkal jobb mintha itt maradnek. Tudok fozni, mosni, mosogatni, anyukam mar kiskoromban megtanitott a hazimunkakra.
Angolul is tudok, szeretnem lerakni a kozepfokut tanarral, emellett volt egy angol anyanyelvu ismerosom, aki Magyaroroszagon lakott es vele angolul beszeltem egesz vegig, mindent mgertettem amit mondott. Sorozatokat is tudok felirat nelkul nezni, tudom ez nem jelenti azt, hogy profi vagyok a nyelvbol, de biztos meg tudnam ertetni magam ott az emberekkel, es kommunikalni is tudnek veluk.
Ez olyan, mint ey 1 eves cserediak program kb. Kerlek, ne beszeljetek le errol. Nagyon fontos a jovom, egy ilyen lehetoseget nem szeretnek elszalasztani. A szuleimet szeretnem meggyozni, mik az elonyok amiket mondhatnek nekik?
Nem mellesleg, amig Angliaban lennek fuggetlenebb es onallobba is valnek. Ebbol a szempontbol is hasznos.
Az a bibi, hogy egy dologra nem gondolsz, hogy ehhez nem kevés pénz is kéne. 17
Van egy ismerősöd aki 17 éves és 4 éve egyedül él?? Az egy dolog hogy 15 éves kor alatt nem lehet itthon dolgozni, ergo miből élt egyedül, de ez még csak nem is törvényes.
Más egy cserediákprogram meg hogy na akkor leléptem Angliába minden nélkül. Az egyiknél kapsz ösztöndíjat, felügyelnek, szervezett keretek között folyik a másik meg szimplán felelőtlenség. Nincs az a szülő aki így elenged.
Ne viccelj már, hogy 13 évesen egyedül élt és magát tartotta el. És te miből szeretnéd finanszírozni mindezt?
Egy cserediák program se olcsó, de ott van ösztöndíj, zsebpénz és egy rendes családnál laksz.
A szuleim ki tudnak fizetni az egesz ottletemet, ezzel nincs gond. Jo, nem egyedul elt, de kb. Ugy volt hogy a szulei elkoltoztek vele, majd o visszakoltozott es rokonoknal elt de nem ez volt a kerdesem, es ez nem is lenyeges. Mondjuk ugy, hogy nem foglalkoztak vele a szulei egyaltalan, nem szamithatott rajuk csak penzugyileg.
Szoval, mint emlitettem lenne penz az ottani tanulmanyaimra, a lakasra.
Alapbol nem nagyon foglalkoznak velem, nem beszelek veluk valami sokat es rengeteger dolgoznak.
A cserediakprogram 3-4 millio, ez pedig a lakas, a suli talan, repulojegy, etel. Ez sokkal olcsobb mint egy cserediak program.
Azt kifelejtettem, hogy ez az ismerosom ismeri a szuleimet; a szuleink jo baratok nagyon, teljesen megbiznak a baratnomben.
Ooo. Gyamugy? miert keresne?
Nem mondtam, hogy elengednek, csak azt hogy lenne penzunk ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!