Milyen a középiskolai (nyelviskola) oktatás Franciaországban? Szeretném_tudni mire számíthatok.
A collège még nem kifejezetten középiskola (lycée), hanem inkább az elemi és a gimnáziumi évek közötti iskola.
Általában 10-11-től 16 éves korukig járnak oda a gyerekek.
De Franciaországban fordítva számolják az iskolaéveket, vagyis a kollégisták a 6.-tól a 3.-ig járnak a collège-be, majd a seconde-ba a gimnázium kezdetén.
Az osztályozás sem egyestől ötösig van, hanem X/20 a formula.
Mikor indultok?
Értem. Januárban töltöm be a 16. életévemet.
Ne haragudj, de hogy érted azt hogy mikor indulunk?
Azt akartam kérdezni, hogy mikor jössz ki Franciaországba.
Miután a collège után érdeklődtél, a korod miatt feltételeztem, hogy a szüleiddel jössz.
De még mindig nem tudom én sem és az első válaszoló sem, hogy mit értesz nyelviskola alatt.
Mert az lehet pl. tanfolyam is, ahol tudásszinted alapján tesznek kezdő-, haladó-, erős stb. osztályba.
De ennek semmi köze az rendes iskolákhoz.
Ilyen pl. az Alliance Française és egyéb nyelviskolák.
De ezekben kizárólag a francia nyelvet tanítják idegenajkúaknak.
Hogyhogy "olyan iskolába tesznek"?
Ki tesz téged akárhová, aki még azt sem mondja meg, hogy milyen iskola?
Ha csupa idegennyelvű közé kerülsz, akkor nem szabályos állami collège-ről lehet szó, hanem olyasmiről, mint az Alliance Française, ahol csak délelőtt van tanítás, és fizetős.
Vannak dolgok, amiket nem értek a kérdésben és a kommentben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!